Yüksek, Hewler'deki temaslarını sürdürüyor

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, Hewler'de temaslarda bulundu. Yüksek, ulusal birlik çağrısı yaparak, "Ortadoğu yeniden yapılanırken Kürtler birlikte hareket etmelidir. Zamanın ruhu bunu gerektirmektedir" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Kürt siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilişki ağını geliştirmek için Federal Kürdistan Bölgesi DBP Hewler Bürosu ile toplantı yaptı.
Hewler’de iki gündür incelemelerde bulunan Yüksek’e HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer ve DBP yöneticileri eşlik etti.

DBP Hewler Bürosu ile yapılan toplantı hakkında konuşan Yüksek, Kürt siyasi partilerini ve sivil toplum kurumlarını ayrı ayrı ziyaret etmek için planlama oluşturduklarını vurgulayarak, Ortadoğu’nun yeninden yapılanma sürecinde Kürtlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Yüksek, “Ortadoğu yeniden yapılanırken Kürtler birlikte hareket etmelidir. Zamanın ruhu bunu gerektirmektedir. Demokratik ulus perspektifinde, halk olarak bir araya gelmeliyiz. Bugün Hewler Büromuzda bunun üzerinde derin ve verimli tartışmalar gerçekleştirdik. Önümüze kapsayıcı bir planlama çıkardık. Yakın zamanda Federal Kürdistan Bölgesi başta olmak üzere Kürdistan’ın dört parçasında bulunan tüm siyasi parti ve sivil kurumlarını ziyaret ederek, diplomatik temaslar kurmak istiyoruz. Bu yönlü bir planlama oluşturduk” şeklinde konuıştu.
Federal Kürdistan Bölgesinin içinde bulunduğu siyasi duruma da dikkati çeken Yüksek, “Kürt Federal bölgesinde bulunan siyasi partilerin ve parlamentonun içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Yapacağımız ziyaretlerde olumlu bir etkimiz olursa bundan memnuniyet duyarız” dedi.

KÜRT PARTİLERİNE ÇAĞRI

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DAİŞ'in Kürtlere yönelik saldırıları karşısında tüm Kürt partilerine çağrıda bulunarak, şunları söyledi: "Bugün Ortadoğu’da Kürtler, barbar IŞİD örgütünün saldırılarına karşı kahramanca direnerek, mücadele eden tek halktır. Ortadoğu’da yaşanan bu gelişmelere parti olarak kayıtsız kalamayız. Bütün Kürt siyasi partileri böylesi bir dönemde bir araya gelerek saldırılara karşı ortak tavır almalıdır."