Yüksekdağ'ın açıklama yapacağı HDP binası abluka altına alındı

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ile DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek'in açıklama yapacağı HDP Bahçelievler ilçe örgütü abluka altında.

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ile DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek'in açıklama yapacağı HDP Bahçelievler ilçe örgütü abluka altında. HDP bileşeni partilerin eşbaşkanları ile gazetecilerin HDP binasının bulunduğu sokağa girişine bile izin verilmiyor.

Şirinevler köprüsünde arama noktası kuran polis, Şirinevler Meydanı'na girmek isteyenlere GBT kontrolü ile üst ve çanta araması yapıyor. Çantalarında HDP bayrağı olanlar dahi meydana alınmıyor.

HDP binasının bulunduğu Nil Sokak'ta özel harekat polisleri tarafından kapatılmış durumda. Sokağın girişine TOMA'lar yerleştirildi.

Yüksekdağ, binaya girerken, HDP üye ve yöneticileri ile bileşen partilerin başkanları sokağa dahi alınmıyor. Bekleyenler arasında ESP Genel Başkan Yardımcısı Çiçek Otlu da bulunuyor. Şirinevler'deki köprünün üzerinde engellenen gazeteciler, uzun tartışmanın ardından Şirinevler'e girdi. Ancak bu kez, Nil Sokak'a girişlerine izin verilmiyor.