Yüksekdağ şehit ailelerini ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ son bir yıl içinde katledilen Vedat Balık, Yunus Emre Şen, Remziye Bor ve Ahmet Demirağaç’ın ailelerini ziyaret etti.

Geçen yıl içinde Xaçort mahallesinde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Vedat Balık, Remziye Bor, Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Yunus Emre Şen ve geçen ay Van’da katledilen DBP Edremit İlçe Yöneticisi Ahmet Demirağaç’ın ailelerine yapılan ziyarete HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Van İl Eş Başkanları Gülistan Orhan, Yakup Ataş, DBP Van İl Eş Başkan Vekilleri 

Nazmiye Acar, Metin Kutaz,  HDP Van Milletvekilleri,  DBP-HDP PM Üyeleri ile İlçe Örgütleri, Barış Anneleri Meclisi ve KJA Aktivistleri katıldı.

Ziyaretler sırasında yaşamını yitirenlerin aileleriyle görüşen Yüksekdağ, Kürt halkına yapılan bu haksızlıklara karşı dik duracaklarını belirtti. “Katledilen insanlarımız yaşamayı hak ediyordu. Remziye kardeşimiz infaz edildiğinde hamileydi. Bu kötülük dileriz ki yanlarına kalmasın” şeklinde konuşan Yüksekdağ, bugün hak mücadelesi verdiklerini ve katledilenlerin haklarını istedikleri için hedef alındığını söyledi.

Mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ve zulüm yapanların hiçbir zaman huzur bulamayacağını ifade eden Yüksekdağ, “Bize yıllardır bayramı, dayanışmayı, sevinci çok görüyorlar.  Bir yıllık süre içinde nice ocağımıza ateş  düştü. Nice kardeşimiz AKP/Saray iktidarının başlattığı bu savaşta yaşamını yitirdi. Özgür siyasete inanan kardeşimiz Ahmet Demirağaç’ta yine aynı zihniyet tarafından katledildi” şeklinde konuştu.

 

...