Yüksekdağ ve HDP’li vekiller Cizre’de incelemelerde bulundu

Cizre’de sıkıyönetim saldırılarının ardından incelemelerde bulunan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ Cizre direnişinde katledilenlerin ailelerini ziyaret etti.

Cizre’de sıkıyönetim saldırılarının ardından incelemelerde bulunan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ Cizre direnişinde katledilenlerin ailelerini ziyaret etti. Yüksekdağ’ın ziyaretleri sırasında aileler çocuklarının katledilen yakınlarının mücadele bayrağını devralacağını vurgularken, Yüksekdağ da, Cizre direnişinin felç olan bedenlere ve yüreklere can verdiğini söyledi.

Sıkıyönetim saldırılarının 80 gün sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, beraberinde HDP milletvekilleri Besime Konca ve Aycan İrmez ve HDP’li heyetle birlikte Nur Mahallesi’nde devlet güçlerinin saldırıları sırasında katledilenlerin ailelerini ziyaret etti. Yüksekdağ ve beraberindeki heyet sırasıyla Adil ve Agit Küçük kardeşler, Azad Yılmaz, Cebrail Mungan, Hakkı Külte, Nusret Bayar, Mehmet Benzer, Meryem Akyol ve Mehmet Kaplan’ın ailelerine taziye dileklerinde bulundu.

‘ÇOCUKLARIMIZ KAYBETTİKLERİMİZİN YOLUNDA YÜRÜYECEK’

İlk ziyaretini bodrum vahşetinde katledilen Adil Küçük ve kardeşi Agit Küçük’ün evine gerçekleştiren Yüksekdağ ile aile arasında duygusal anlar yaşandı. Adil Küçük’ün 2 yaşındaki kızı Nuda’yı kucağına alan eşi Jiyan Küçük, eşinin katillerinin peşini bırakmayacağını vurguladı. Eşi ve kayınbiraderinin fotoğraflarını gösteren Küçük, kızı Nuda’yı babasının yolunda yetiştireceğini bir kez daha haykırdı. Sık sık “Şehid namırın” ve “Ey şehid xwina te erde ne mine” sloganlarının atıldığı taziye evinde söz alan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Kürt halkının Cizre’de tarih yazdığını belirterek, teslimiyeti asla kabul etmediklerini bir kez daha tüm dünyaya gösterdiklerini kaydetti.

YÜKSEKDAĞ: CİZRE BİR MUCİZEDİR

Taziye ziyaretlerinde konuşan Yüksekdağ, “Cizre bir mucizedir” diyerek başladığı sözlerine “Tarih boyunca da bir mucize yaratmıştır bugün de bir mucize yaratmıştır. Bugün bütün gelişmeleri bu mucize ışığında yaşıyoruz” dedi. Cizre’nin baskıya, kimliksizleştirmeye, asimilasyona boyun eğmediğini vurgulayan Yüksekdağ,  “Cizre bükülmez bir direniş sergiledi. Cizre ve Cizre’nin direnişi yenilmezliğini tarihinden alıyor” diye konuştu. Cizre Direnişinin felç olmuş bedenleri, felç olmuş yürekleri canlandırdığını kaydeden Yüksekdağ, AKP’nin Kürt halkının dünyanın her yerinde düşmanlığını yaptığına dikkat çekti. Kürt halkının AKP devletinin yarattığı ablukanın içinden çıkmasının tek yolunun direnmek olduğuna vurgu yapan Yüksekdağ, Kürdistan halkının dört bir yanda ablukalara karşı direniş sergilediğini ifade etti.