Zaman 14 Temmuz ruhuyla faşizmin üzerine yürüme zamanı!

PKK Yürütme Komitesi: Zaman 14 Temmuz direniş ruhuyla donanma zamanıdır. Hayri ve Kemallerin yolunda örgütlenme ve faşizmin üzerine yürüme zamanıdır. Zafer halklarımızın ve direnenlerin olacaktır.

PKK Yürütme Komitesi,14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişinin yıldönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. PKK, Kürdistan ve PKK tarihinin kilometre taşlarından biri olan 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu şehitlerini saygı ve minnetle andı.

“Tarih yapıcı eylemler vardır. Tarihe yön veren, yol gösteren olaylar ve kahramanlar vardır. Bizim tarihimizde de 14 Temmuz çıkışı böyle bir eylemdir” denilen açıklamada, “Önemi ve büyüklüğü, içinden çıktığı tarihsel koşullarla ilgilidir. 12 Eylül faşist cuntası ortalığı kasıp kavurmuş, tüm direniş odaklarını dağıtmış, Türkiye’yi ve Kürdistan’ı karanlıklar içinde bırakmıştı. Saldırı oldukça kapsamlı ve ağırdı. Dirilme emareleri gösteren Kürdistan’ı yeniden betona, tarihin karanlıklarına gömme hedeflenmişti.

PKK kadro ve militanlarının çoğu tutuklanmış, zindanlara doldurulmuştu. Dışarıda dizginsiz bir saldırıyla topumu bastıran ve suskunluğu egemen kılan faşist generaller içeriye, zindanlara yöneldiler. Sol, sosyalizm ve Kürtlük adına ne varsa ortadan kaldırmayı önlerine koydular.  Bu hedeflerine varmak için akıl sınırlarını zorlayan, vahşet boyutlarına varan işkencelere başvurdular. Tutsakları zindanlarda kıstırmış, silahsız ve savunmasız yakalamışlardı. Tüm ülkeye ve topluma pençelerini geçirdikleri için de aşırı bir özgüven içindeydiler. Herhangi bir engelle karşılaşmadıkları için zindanlarda da istedikleri sonuçları alacaklarından emindiler.

Tüm insani değerler ayaklar altına alınmış, kendi faşist-askeri yasalarını bile tanımaz olmuşlardı. Kişiliksizleştirme, ihanet ettirme, itirafçılaştırma politikalarını dizginsizce uygulamaya koydular. Binlerce insanın feryadı beton duvarlara çarpıyor, boşlukta yitip gidiyordu. İtirazlar, direnişler sonuçsuz kalıyordu. Diyarbakır zindanı insan ve devrimci olmanın büyük bir sınav alanına dönüşmüştü. Bir yanda tarihin en haksız ve zorba, gerici gücü, bir yanda da en haklı bir devrimci hareket karşı karsıya gelmişti. Ancak tarihin gördüğü en eşitsiz, adil olmayan koşullarında. Tutsakların bedenlerinden başka ortaya koyacakları başka silahları yoktu” ifadelerine yer verildi.

‘ZAMAN 14 TEMMUZ RUHUYLA DONANMA ZAMANIDIR’

PKK açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“Vahşet ve ihanete son vermek için 21 Mart 1982´de Mazlum Doğan yaşamını feda etti. Ardından 18 Mayıs’ta Dörtler bedenlerini ateşe verdiler. Faşizme ve ihanete tarihsel darbeler peş peşe gelmeye başladı. Son ve ölümcül darbeyi de 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu indirdi. İnsan iradesinin yenilmezliği bir kez daha kanıtlandı. M. Hayri Durmuş. Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek 14 Temmuz’da ölüm orucunu başlattılar. Ölümlerin en ağırına, en zoruna, gün gün, saat saat eriyerek başımız gözümüz üzerine, dediler.

Hayri ve Kemallerin şahsında devrimci irade şaha kalmış, ihaneti ve faşizmi yenilgiye uğratmıştı. Kürdistan´ın ve devrimin tarihe gömülmesine yol verilmemiş, zorbalık ve ihanet darbelenmişti.

14 Temmuz direniş ruhu dalga dalga Kürdistan´a yayılmış, yenilmez bir direnişe ve teslim alınmaz bir devrimci iradeye dönüşmüştü. Irkçı Türk hükümetleri bugün de aynı faşist ve yok edici emellerini Kürdistan halkına dayatmaya devam ediyorlar. Tarihten ders çıkarmadıkları açık. 12 Eylül karanlıklarında, zindanlarda teslim alınamayan Apocu irade kırk yılın direnişi ve deneyimiyle donatılmış Kürt halkını ve PKK´yi asla yenemez ve teslim alamaz.

Kürdistan halkının direnişi ve örgütlülüğü bugün dört parçaya yayılmış, milyonlarca insan, kadın erkek büyük bir uyanış ve direniş içindedir. Türkiye devrimci güçleri de bu direnişe dahil edilebilirse AKP hükümeti ve Irkçı Türk devlet geleneği yerle bir olmaktan kurtulamayacaktır. Zaman 14 Temmuz direniş ruhuyla donanma zamanıdır. Hayri ve Kemallerin yolunda örgütlenme ve faşizmin üzerine yürüme zamanıdır. Zafer halklarımızın ve direnenlerin olacaktır.”