Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi kuruluşunu deklare etti

Tutuklu ve hükümlü aileleri tarafından Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi kuruldu.

Tutuklu ve hükümlü aileleri ile yardımlaşma ve dayanışma adıyla  Amed’de Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi kuruldu. DBP Bağlar İlçe Örgütü’nde buluşan inisiyatif üyeleri kuruluşlarını deklare etti. İnisiyatif ve aileler adına deklarasyonu okuyan Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi Eş Sözcüsü Mehmet Temizyüz, zindanlarda Mazlumlardan, Kemallerden ve Hayrilerden bu yana devam eden direniş geleneğinin her daim yüzünü özgürlüğe döndüğünü ve direniş mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı. Temizyüz devamla, “80’lerde faşist cunta rejiminin amansız yönelimlerine karşı, ‘Teslimiyet ihanete, pasifizm yenilgiye, direniş zafere götürür’ şiarıyla direnişi ilmek ilmek ören Mazlumların geleneğini temsil gücünü bugün mevcut hükümete karşın da tutuklu ve hükümlü aileleri olarak gösterebilecek azme sahip olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz” diye konuştu.
 
Temizyüz konuşmasında şu hususlara da dikkat çekti: “Şu iyi bilinmeli; Kürdün iradesine mühür vuramazsınız. Kurumlarımızı kapatabilirsiniz ancak inançlı ve onurlu mücadelemizi her yerde her zaman yürütmemize engel olamayacaksınız. Kürdistan ve Türkiye metropollerinde yaşayan Kürtlerin neredeyse her aileden bir veya birkaç ferdinin zindanda olduğunu gerçeği ile hareket ederek, çalışmalarımızı mahalle mahalle, sokak sokak ve il il yürüteceğimizi belirtiyoruz. Bugünden sonra ailelerimizin evleri kapatılan kurumumuzun rollerini büyük bir gönüllülük temelinde üsteleneceğini tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Sonuç olarak; zindanlarda yaşayan işkenceler ve yoğun hak ihlalleri karşısında daha fazla örgütlenerek onları yalnız bırakmayacağımızı ve Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi olarak tüm tutsak aileleriyle birlikte direneceğimizi ve asla boyun eğmeyeceğimizi tüm kamuoyuna deklare ediyoruz.”