Ziya Pir: Yaşananlar Saray’da yazılmış bir tiyatrodur

Tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılan HDP'li vekil Ziya Pir, kendileri hakkında Saray'da yazılıp hazırlanan bir tiyatronun devreye konulduğunu belirtti.

Dün gece saatlerinde Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince adli kontrol şartı ile yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakılan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, partisinin eş başkanları, milletvekili arkadaşları ve kendisinin gözaltına alınmasını değerlendirdi. Dün gece yapılan operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra saat 02.00'de Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü belirten Pir, ayrı hücrelere konulduklarını söyledi. Daha sonra saat 05.30 gibi de birlikte Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarıldıklarını ifade eden Pir, sabah saat 08.00'a kadar adliye koridorlarında avukatlarını beklediklerini dile getirdi.

Demirtaş'ın avukatları ile görüştüğü esnada Bağlar ilçesindeki patlamanın yaşandığını belirten Pir, patlamanın ardından yanlarında bekleyen polislerin hem tedirgin hem de agresifleştiğini söyledi. Sırrı Süreyya Önder ve Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın patlamanın yaşandığı sırada TEM Şube'de tutulduklarını kaydeden Pir, "Yanımıza getirildiklerinde Figen Hanım ve Sırrı Bey'in üstü patlama nedeniyle toz içindeydi. Ancak yaralanmadılar. Patlama sonrasında polis, Önder ve Yüksekdağ’a ağza alınmayacak ağır küfür ve hakaretlerde bulunmuşlar" dedi. Arkadaşlarının moralinin iyi olduğunu ve sürekli aralarında espiri yaptıklarını kaydeden Pir, aralarında bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında konuştuklarını dile getirdi.

 'GÖZALTINDAKİ ARKADAŞLARIMIZIN MORALİ İYİ'

 Pir, Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın "Moralimiz çok iyi. Mücadelemizi dışarıda sürdürdüğümüz gibi aynı şekilde gerekirse içerde de sürdürebiliriz. Halkımız moralli olsun güçlü olsun. Her HDP'li çalışmaları planlandığı şekilde ara vermeden daha enerjik ve güçlü bir katılımla devam etmeli" mesajı verdiğini vurguladı. Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın gözaltına alınmaları ile ilgili yaptıkları açıklamaların yalan olduğunu ifade eden Pir, hakkında bugüne kadar herhangi bir dava açılmadığı gibi herhangi bir çağrı kağıdının da gelmediğini söyledi.

"Bu konuda dürüst olmalarını da beklemiyordum" diyen Pir, "Eşbaşkanlarımıza, arkadaşlarıma ve bana yapılan Saray’da yazılmış bir tiyatrodur. Bu oyun Kürdistan’ın bazı adliyelerinde oynanıyor ve oynanmaya devam ediyor. Biz HDP olarak bundan sonra çalışmalarımıza daha güçlü bir şekilde planladığımız gibi devam edeceğiz" şeklinde konuştu.