Zürih'te Rojava, Cizre ve Sur için aylarca stant açılacak

Zürih'te Rojava ve Kuzey Kürdistan halkıyla dayanışmak için stant açıldı.

İsviçre Zürih Beritan Kadın Meclisi bünyesinde Rojava, Cizre ve Sur için dayanışma standı açıldı. 

Beritan Kadın Meclisi'nden Nure Sincar, stant çalışmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sincar, "Rojava, Kobanê ve Şengal katliamları oldu. DAİŞ ve Erdoğan ordusu Rojava'da her tarafı yıktı. Daha orayı yeni yeni inşa ediyorken, Kuzey Kürdistan'da son süreçte düşmanın ve AKP nin katliamlarına, asimilasyonuna karşı halkımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur.  Biz Avrupa'da bulunan Kürtler desteğimizle orada direnen halkımıza, çocuğumuza ve insanımıza sahip çıkalım. Neden biz onları düşmana kaptıralım? Zaten Erdoğan'ın itleri evleri, her şeyi talan etti. Bodrumda ve o binalarda yüzlerce insanımız yakıldı, öldürüldü. Ben 72 yaşındayım. Yaşlıyım ve orada şehit düşürülen onlarca  insanın vebalinden ben de sorumluyum" diye konuştu.

'HERKES KARDEŞ AİLE PROJESİ VE STANTLARA DESTEK SUNMALI'

"Avrupa'dayım, ben burada rahat yaşıyorsam, bir sıcak yemek yiyorsam dağda, şehirde ve orada direnen ve şehit düşen insanlarımın sayesindedir" diyen Sincar, şöyle devam etti:
"Şimdi vicdani olarak çok ağır acı duyuyorum. Ben yaşlıyım.Gençler nerede hani? Niye destek için çaba harcamıyorlar? Onlar daha çok alternatif sunup, daha çok katkı verebilirler. Elimden bu geliyor ve ben burada birkaç gönüllü insanla yemek yapıp, özellikle çocuklara ve kadınlara katkı sunmak istedim. Çocuklar aç susuz bombaların altındayken, benim yüzüm nasıl güler? İşte çocuklar, kadınlar ve o bölgede bulunan insanlara yemek yapıp gelen geliri onlara göndereceğim."

Sincar, şu çağrıyı da yaptı: "İsviçre'de bulunan herkese sesleniyorum; eğer burada yaşayan Kürtlerin vicdanı varsa herkes bu tür katkılar sunmalı. Slogan değil, yardım ve destek zamanı. Mücadelemizi Serok Apo sayesinde dünya duydu. Hem Serok'a, hem de o halka layık olmalıyız. Bu süreçte herkes Kardeş Aile Projesi ve stantlarla, artık ne yapabilirse katkı sunmalı. Gün, halkımıza sahip çıkma günüdür."
Stant çalışması üç-dört ay gibi bir süre devam edecek ve her ayın 2'nci ve son pazar günü yapılacak.