KCK devrimci operasyona katılan gerillaları kutladı

Tepê Cûdî alanında gerçekleştirilen Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu'na gerillaları kutlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "AKP-MHP iktidarı gerillanın eylemleri karşısında sarsılmakta, tasfiye ve soykırım konsepti kırıma uğramaktadır" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Medya Savunma Alanları'nın Batı Zap eyaletindeki Tepê Cûdî bölgesinde gerçekleştirilen Şehîd  Doğa Viyan Devrimci Operasyonuna katılan HPG ve YJA Star komutan ve gerillalarını kutladı.

KCK’nin açıklamasında şunlar belirtildi: “HPG ve YJA Star gerillaları, 17 Şubat 2024 tarihinde Medya Savunma Alanları'nda, Şehîd Delîl Batı Zap eyaletine bağlı Tepê Cûdî alanında işgalci Türk ordusuna yönelik Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu adıyla eylem yapmıştır. Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı dün yaptığı açıklamayla eylemin amacını, gelişimini ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmıştır. Kurdistan Özgürlük Gerillası, Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu'yla bir kez daha işgalci Türk ordusuna ağır bir darbe vurmuş, soykırımcı sömürgeci Türk devletine büyük bir hezimet yaşatmıştır. Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu kapsamında gerçekleşen bu başarılı eylemi selamlıyor, eyleme katılan ve eylemin gerçekleşmesinde emeği geçen bütün komuta ve savaşçı yapısını yürekten kutluyor, selam ve başarı dileklerimizi belirtiyoruz. Halk Savunma Merkezi Karargahı Komutanlığımızı da ayrıca kutluyoruz.

Bu eylemde kahramanca savaşarak şehit düşen Şervan Varto arkadaş şahsında bir kez daha bütün devrim ve demokrasi şehitlerini büyük bir saygı ve minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyor, şehitlere verdiğimiz bağlılık ve başarı sözünü yineliyoruz. Kurdistan Özgürlük Gerillası, Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu'yla şehitler gerçeğine nasıl yaklaşıldığını, şehitlerin anısına nasıl bağlı kalındığını ortaya koymuştur. Gerillanın bu yaklaşımı PKK'nin şehitler gerçeğine yaklaşımını eksiksiz yansıtmakta, temsil etmektedir. Her yerde gerillanın yaklaştığı gibi şehitler gerçeğine yaklaşmalı, mücadeleyi büyüterek şehitleri yaşatmayı esas almalıyız.

KURDISTAN HALKI BU MÜCADELEDE MUZAFFER OLACAKTIR

Bu eylemiyle gerilla, Kurdistan'ı işgalcilere karşı savunma kudretine ve kabiliyetine sahip olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Faşist AKP-MHP iktidarı gerillanın eylemleri karşısında sarsılmakta, tasfiye ve soykırım konsepti kırıma uğramaktadır. Ancak AKP-MHP iktidarı yaşadığı yenilgiyi gizliyor, itiraf edemiyor. AKP-MHP iktidarı yalanlardan o kadar çok hikaye uydurmuş ki, yaşananlar karşısında ne diyeceğini, nasıl davranacağını bilemez olmuştur. AKP-MHP iktidarının, işgalci ordusuyla, MİT'iyle, çeteci ve işbirlikçisiyle gerillayı yeneceği, Kürtleri soykırıma uğratacağı algısı tümüyle temelsizdir. Kurdistan Özgürlük Gerillası ve Kürt halkının meşru davası yenilmezdir. Kurdistan halkı bu mücadelede muzaffer olacak, soykırımcı sömürgeci zalimler ve işbirlikçi ihanetçiler yenilgiye uğrayacaklardır. Hiç kuşku olmasın ki Kurdistan halkı çok yakında faşist iktidarı yenilgiye uğratacak ve işbirlikçi ihanetçilerden hesap soracaktır. Bu tarih uzak değil, yakındır.

TÜRKİYE'NİN AYDINLARI AKP-MHP GERÇEĞİNİ TOPLUMA ANLATMALI

Türkiye'nin aydınları, vicdanlı ve sorumluluk sahibi gazetecileri AKP-MHP gerçeğini topluma anlatmalı, gerçekler hakkında toplumu aydınlatmalıdır. AKP-MHP iktidarının politikaları Türkiye'yi ve halkları felakete götürmekten başka sonuç vermemektedir. AKP-MHP iktidarının Kürt düşmanlığına dayalı politikaları en fazla Türkiye'ye ve Türkiye halklarına zarar vermektedir. Bu politikaların Türkiye’yi nerelere sürüklediği, ülkeyi tümüyle yağmacı, talancı, paragöz bezirganlara teslim ettiği, emeğini, doğasını, kaynaklarını sömürüp yağmaladığı anlatılmalıdır. AKP-MHP iktidarının Türkiye’yi yönettiği her gün, Türkiye’yi daha fazla felakete sürüklemekten başka bir işe yaramamaktadır. Türkiye halkları, demokratik sosyalist güçleri de her alanda Kürt halkıyla daha fazla dayanışma ve ittifak içerisinde olarak bu faşist iktidarın yıkımı için mücadeleyi güçlendirmelidir.

HİÇ KİMSE KÜRT DÜŞMANI POLİTİKALARIN YANINDA YER ALMAMALI

Biz daha önce pêşmergeden Türk ordusunun mevzilerinden uzak durmasını belirtmiştik. Bu uyarımızı bir kez daha yapıyoruz. Başta pêşmerge olmak üzere bütün güçler, işgalci Türk ordusundan ve onun mevzilerinden uzak durmalıdır. Hiç kimse Türk devletinin ve faşist AKP-MHP iktidarının Kürt düşmanı politikalarının yanında yer almamalı, buna destek olmamalıdır.”