YAT şehitleri için tören

Helikopter kazasında şehit düşen YAT savaşçıları için Kobanê ve Qamişlo’da törenler düzenlendi.

Qamişlo Kantonu halkı, Anti-Terör Birlikleri (YAT) savaşçıları Elaa Ednan Hemûd (Hogir Dêrik), Hemîd Seydo Seydo (Dîdar Dêrik), Nejbîr Memûd Hemdo (Feraşîn Baran), Derwêş Ehmed Omer (Koçer Dêrik) ve Mecîd Silêman Mihemed (Harûn Rojava) için tören yaptı.

Girkê Legê ilçesindeki eski garaj meydanında düzenlenen törene alanına şehitlerin fotoğrafları ve Şehit Aileleri Meclisi bayrakları kaldırıldı.

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Hesen Ubêd, “Şehitler gücünü ve iradesini ispat etti, DAİŞ’e karşı mücadele tarihine mührünü vurdu. Şehitlerin yolundan ilerleyeceğiz” diye belirtti.

Kongra Star yönetiminden Rîhan Temo, şehitlerin fedakarlığı sayesinde güvenlik içinde yaşadıklarını belirtirken, QSD komutanlarından Mihyedîn Xêrik ise mücadeleyi sürdürme sözünü yineledi.

KOBANÊ'DE TAZİYE ZİYARETİ

Kobanê Kantonu’ndaki Özerk Yönetim kurum heyetleri, sivil toplum örgütleri, Fırat Bölgesi’ndeki askeri kurumları ve çok sayıda kişi, YAT Komutanı Şervan Kobanê’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Taziyede konuşan Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Adil Hec Kerho  şunları söyledi:

“50 yılı aşkın süredir zalimlere karşı mücadele ediyor ve gençlerimizi feda ediyoruz. Önder Abdullah Öcalan’ın özgür fikirleri sayesinde tüm prangalarımızı kırarak topraklarımızı işgal ve taciz etmeye çalışanlara karşı durduk. Kimyasal silahlara karşı direnen gerillaların fedakarlığını unutmayacağız.” 

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Fırat Bölgesi Diplomatik İlişkiler Ofisi Eşbaşkanı Bekir Hec İsa ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın demokratik ve özgür düşüncesiyle büyüyen ve bu topraklara büyük cesaretle sahip çıkan çocuklarıyla gurur duyduklarını belirterek, Şehit Şervan Kobanê gibi kahramanlar olduğu sürece her zaman güvende olacaklarını söyledi.