4 savaşçı kitlesel bir şekilde uğurlandı

Reqa hamlesinde şehit düşen 4 savaşçı, Serêkaniyê’de düzenlenen tören ile kitlesel bir şekilde son yolculuğuna uğurlandı.

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde çetelere karşı direnişte şehit düşen YPJ savaşçısı Dîlan Qido, YPG savaşçısı Zobe Ehmed (Rêzan) ve Özsavunma Güçleri üyeleri İbrahim El Elî ve Cesim El Elî’nin cenazesini Serêkaniyê Hastanesi’nden alan kitle, Serêkaniyê Şehitler Mezarlığı’na “Şehit Namirin” sloganları eşliğinde hareket etti.

Mezarlıkta yapılan askeri tören ardından Şehit Aileleri Meclisi adına Ebdulrezaq Ehmed konuştu ve şehit ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileklerinde bulundu. Ehmed, halkın evlatlarının ülke topraklarını korumak için ağır bedeller ödediğini ifade etti.

YPG Komutanlığı adına konuşan İmad Mano ise, ailelere başsağlığı dileyerek, şehitlerin fedakarlıkları sayesinde demokratik ve federal bir Suriye’nin inşa edildiğini belirtti.

Tören sonunda şehitlerin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi. Ardından şehitler sloganlarla toprağa verildi.