4 YPG savaşçısı, kitlesel bir şekilde son yolculuğuna uğurlandı

Reqa ve Cizre hamlelerinde şehit düşen 4 YPG savaşçısı Dêrik’te düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Reqa Hamlesi’nde şehit düşen Ferheng Ebdî’yi (Argêş Koçer) ve Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehadete ulaşan Yahya Demirtaş (Birîndar Bêzar), Ramazan Özsubaşı (Diren Munzur) ve Enver Barış’ın cenazelerini (Xebat Batman) Dêrik Hastanesi’nden alarak Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte düzenlenen saygı duruşu ardından YPG Komutanı Bedran Dêrik konuştu ve her 4 şehidin şahsında tüm özgürlük şehitlerini andı.

Dêrik, “Şehitlerin fedakarlıkları sayesinden özgür ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz, böylece tüm Ortadoğu halklarına örnek olduk. Şehitlerin yolundan gitme sözünü yineliyoruz” dedi.

TEV-DEM adına konuşma yapan Seid Sipan ise, şehitlerin sayesinde bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini ifade etti ve şöyle konuştu: “Demokratik ulus mimarı Öcalan, halkların kardeşliği ve ortak yaşam temelinde Kuzey Suriye halklarının birliğini sağladı.”

Tören sonunda şehitlerin şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi. Ardından şehitler sloganlar ve anaların zılgıtları altında son yolculuklarına uğurlandı.