7 YPG savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları, Hesekê’nin Dawudiyê köyündeki Şehit Dijwar Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce Hesekêli, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Çekdar Xelef (Çekdar Hesekê), Salih Selman (Şervan), Abdullah Abdullah (Alan Neşwe), Feysel El Herbî (Feysel), Mihemed Cewal (Esed), Ehmed Mihemed (Heyder) ve Esed Şêx Hesen’in ( Şervan) cenazelerini Şehit Aileleri Meclisi binası önünden alarak Dawudiyê Köyü’ndeki Şehit Dijwar Mezarlığına doğru yol aldı.

Mezarlıkta düzenlenen askeri törenden sonra Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatma Hesen konuştu ve şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileyerek şunları belirtti: “Şehitler sadece bu ailelerin şehitleri değil, tüm halkların şehitleridir. Kuzey Suriye’de yaşayan tüm halkları korumak için ve yaşamlarını feda etmişlerdir.”

YPG adına konuşan Kawa Hesekê ise, şehitlerin Kuzey Suriye halkları arasında birliğin ve dayanışmanın sağlanması için fedakarlık yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi. Daha sonra şehitler sloganlarla son yolculuğuna uğurlandı.