İngiliz YPG savaşçısı Reqa’da Manchester kurbanlarını böyle andı!

İngiliz YPG savaşçısı Michael Enright, Manchester’da Ariana Grande konseri sırasındaki bombalı saldırıda katledilenleri Reqa’nın Naim meydanında Ariana Grande şarkısı çalarak andı.

2017 yılının Mayıs ayında Manchester’da DAİŞ tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 22 genç hayatını kaybetmişti. 112 kişinin de yaralandığı saldırı ünlü pop yıldızı Ariana Grande’nin konserinin çıkışında gerçekleşmişti.

Kendisi de Manchesterlı olan Michael Enright, saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için Reqa’nın ünlü Naim Meydanında, Ariana Grande’nin “Bang Bang” şarkısını çaldı.

Enright ANF'ye şunları söyledi: “Adım Michael Enright. Manchester, İngiltere’liyim. Buraya, Neim Meydanı’na geldik. Burası Rakka’nın merkezi, IŞİD o büyük geçit törenini ve tank numaralarını burada yapmıştı. Şimdi biz aldık burayı. Özgürleşti. Rakka’nın tümü özgürleşti. Buradaki çitlerde öldürdüler insanları. Kasap gibi doğradılar, kafalarını kesip bu kazıklara taktılar. Şurada bir müzik mağazası vardı. Müzik mağazasından her şeyi çıkarıp yakmışlar. Çünkü ses olmasını istemiyorlardı, şarkı söylenmesine izin vermiyorlardı. Ben de, Manchester’lı olduğum için, onlar benim şehrime gelip Ariana Grande’yi susturmaya çalıştığı için, burada ilk şarkı söyleyenin Ariana Grande olmasının uygun olacağını düşündüm. Yani onu susturamadılar, Manchester’ı da susturamadılar, çünkü işte Bang Bang’i söylüyor - ve biliyor musunuz ne oldu? Ben geldim, biz geldik ve “bang bang” yaptık, ve onlar gitti. Kaçtılar. Ve işte, hayat buraya geri dönüyor, özgürlük buraya geri dönüyor şimdi. Ve şarkı söyleyenler geri geliyor. Ariana, işte senin buradaki ilk konserin. İşte buyurun. Tanrı sizi korusun.”