Şehba’da binler işgale karşı yürüdü

Türk devletinin Efrîn’e yönelik soykırım ve etnik temizlik saldırılarına tepki gösteren Efrîn ve Şehba haklı, kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin saldırıları sonucu yüzbinlerce Efrînlinin göç etmek zorunda kaldığı Şehba Kantonu’nda kitlesel bir yürüyüş düzenlendi. Efrîn ve Şehbalılar, saldırılara ve bölgedeki demografiyi değiştirme siyasetine karşı yürüdü.

Şehba’nın Fafin ilçesinden Berxwedan Kampı’na gerçekleştirilen yürüyüşe, Efrîn Özerk Yönetimi temsilcileri, TEV-DEM, Kongreya Star, Şehba Kanton Meclisi ve bölgedeki kurumların yanı sıra binlerce kişi katıldı. YPG-YPJ flamaları ile “Antep meclisi hainler meclisidir”, “Rusya ve Türkiye Suriye’nin parçalanmasında ortaktır”, “Uluslararası sessizliği kınıyoruz” pankartları taşınan yürüyüşte sık sık “Biji berxwedana serdeme”, “Biji Rêber Apo” ve “Şehit namirin” sloganları atıldı.

‘İŞGALCİLER HALKIN İRADESİ KARŞISINDA YENİLDİ’

Saygı duruşundan sonra konuşan Şehba Kantonu Eşbaşkanı Wafa Hisen, “Efrîn’i işgal ederek halkın iradesini kırmaya çalışan işgalci sistemin kendisi o büyük irade karşısında yenildi. Şehba halkı olarak diyoruz ki; Şehba Efrîn birdir ve mücadelemiz aynıdır. Özgürlüğümüz için sonuna kadar mücadele vereceğiz” dedi.

Kongreya Star adına konuşan Heyfa Erebo ise, Efrîn’de yeni bir tarih yazıldığını ifade ederek, şöyle dedi: “Günlerce her türlü tekniğe rağmen direnen Efrîn halkı bugün Şehba’da direnişini sürdürüyor. Efrîn halkı kendi toprağını işgalcilere bırakmadığı için Şehba Kantonu’na yerleşti. Efrîn halkı emek ve iradeyle büyüyen bir halk asla mücadelesinden ve toprağından vazgeçmez. Burada iki görkemli yürüyüş yapıldı Efrînliler topraklarına olan bağlılıklarından dolay her türlü zorluğu göğüsleyerek mücadelesini sürdürüyor.”

Konuşmaların ardından binlerin katıldığı eylem sona erdi.