Şehba Meclisi’nden Türk işgalciliğine karşı çağrı

Şehba Meclisi, 80 Kürt köyünün yıkılması ve sivillerin göç ettirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Meclis, Mari ve Ezaz halkına da Türkiye işgalciliğine karşı durmaları çağrısında bulundu.

24 Ağustos 2016’dan beri Türkiye’nin bölgeyi işgali ile demografik yapıyı değiştirmeye çalışıyor ve binlerce bölge halkını zorla göç ettirerek yerlerine Humus’un Weir mahallesindeki göçmenleri yerleştiriyor.

Şehba Meclisi, Türkiye’nin Şehba’da işgal ettiği bölgelerde yaptıklarına dikkat çekmek amacıyla yazılı bir açıklama yayınladı.

Türk devletinin 80 Kürt köyünü yaktığının ve bu alanlardan sivilleri zorla çıkardığının, ayrıca birçok yurttaşı da kaçırdığının belirtildiği açıklamada saldırıların halkın iradesini kırmayı amaçladığı belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Ancak Türk devleti bölge halkının 400 yıl Osmanlılara karşı savaştığını unutmuş olmalıdır. Türkiye bu şekilde amacına ulaşamayacaktır, QSD güçleri onlara karşılık verecektir. QSD şimdiye dek bölgeyi savunmuş, özgürleştirmiştir ve bu şekilde devam edecektir.

Mari beldesine ve Ezaz kentine yerleşen Türk devleti, Şehba köylerini (Til Rifet, Eyîn Deqnê, Hirbil, Um Huş, Um Qura, Til Çêçan, Hisaçik, El-Wehşiyê, El-Sed, El-Hêsa, Til Medîq, Qiramil, El-Nêrebiyê, Şêx Îsa, Fafîn ve Ehres) saldırılarına hedef almaktadır.

Aynı ülkede yaşayan biz Suriye halkı olarak işgal altındaki topraklarımızı kurtarmalı, korumalı ve yabancı tarafların aramızda olmasına izin vermemeliyiz. Ezaz kentindeki ve Mari beldesindeki kardeşlerimize Türkiye işgalciliğine karşı durmaları çağrısı yapıyoruz. İşgalciliğe karşı birlik ve dayanışma zamanı gelmiştir.”