Şêx Ehmed: Çetelerin saldırıları kırıldı, planları boşa çıkarıldı

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed, “Güçlerimizin kahramanca direnişi çetelerin saldırılarını kırdı ve planlarını boşa” dedi.

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’ndeki son gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yapan Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed Reqa’nın doğu bölgesinde ve kent merkezindeki El Meşleb Mahallesi’nde DAİŞ’in saldırılarıyla çatışmaların yaşandığını ve çatışmaların 3 gün boyunca devam ettiğini belirtti.

3 gün süren çatışmalarda QSD savaşçılarının çetelere ağır darbeler indirdiğini ve çatışmalarda çok sayıda çetenin öldürüldüğünü söyleyen sözcü Şêx Ehmed “100’e yakın çete, Suriye rejimi ve taraftarlarının hakimiyetinde bulunan bölgelerden Fırat Nehri’nin diğer tarafına geçiş yaptı. Bu saldırılar gizli şeyleri ortaya çıkardı. Saldırılar için planların ne şekilde hazırlandığı ortaya çıktı, uyuyan hücrelerle ilişki ortaya çıktı. Bu saldırılarda eli olanlar açığa çıktı” diye konuştu.

Saldırıların birçok gizli bilginin temelini açığa çıkardığını ifade eden Şêx Ehmed, uyuyan hücrelerin yenilgiye uğratıldığını da vurguladı.

Çetelerin QSD savaşçılarının elbiselerini giyerek geçiş yaptığını söyleyen Şêx Ehmed şöyle devam etti: “Böylece Reqa merkezde sıkışan çeteler üzerindeki kuşatmayı kırmak istiyorlar. Güçlerimizin kahramanca direnişi çetelerin saldırılarını kırdı ve planlarını boşa çıkardı. Plan dahilindeki birçok belge ve harita ile birlikte çok sayıda silah ve mayın, 2’si bomba yüklü olmak üzere 5 araç savaşçıların eline geçti.”

Şêx Ehmed, çetelerin saldırısına karşı direnişte yer alan 28 savaşçının kahramanca direnerek şehit düştüğünü de vurguladı.