ANHA muhabiri Dilişan İbiş şehit düştü, 2 muhabir yaralandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’ni takip eden AHNA muhabiri Dilîşan Îbiş, DAIŞ çetelerinin sivillere yönelik saldırısında şehit düştü, Rizgar Deniz ve Hogir Mihemed ise yaralandı.

Dün akşam saat 18:30 sularında DAIŞ çetelerinin faşizminden kaçarak QSD’nin denetimi altındaki bölgelere sığınmaya çalışan sivillere yönelik DAİŞ çeteleri bomba yüklü iki araçla saldırı gerçekleştirdi.

Saldırı sonucu gerçekleşen patlamada bölgede bulunan ve gelişmeleri takip eden ANHA muhabir Dilîşan Îbiş şehadete ulaştı. Rizgar Deniz ve Hogir Mihemed ise 43 sivil ile birlikte yaralandı. Patlamada 9 sivil de yaşamını yitirdi.

Rizgar Deniz ve Hogir Mihemed hastaneye kaldırıldı. Rizgar Deniz’in durumunun iyi olduğu ancak Hogir Mihemed’in ise ağır olduğu ve yoğun bakımda tedavi edildiği belirtildi.

Hawar Haber Ajansı ANHA, Dilîşan Îbiş’in ailesine ve katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde, yaralılara da acil şifalar diledi.

Katliama ilişkin haber: https://anfturkce.net/rojava-surIye/dera-zor-da-katliam-9-kisi-hayatini-kaybetti-43-yarali-97437