Cerablus Askeri Meclisi’nden ‘Fırat Kalkan’ına karşı çağrı

Demokratik Suriye Güçleri-QSD çatısı altında yer alan Fırat Tugayları Topluluğu-Cerablus Askeri Meclisi, Türkiye’ye bağlı Fırat Kalkan’ı çetelerine karşı mücadele çağrısında bulundu.

Türkiye’ye bağlı çete gruplarının Cerablus halkına yaptığı baskılara ve yalana dikkat çeken Cerablus Askeri Meclisi, Cerablus halkına ‘topraklarını koruma’ çağrısında bulundu.

Fırat Tugayları Topluluğu olarak bilinen Cerablus Askeri Meclisi Komutanı İbrahim Ehmed tarafından okunan açıklama şöyle:

‘’Ülke için canını feda eden onurlu halkımıza; Türkiye destekli Cerablus ve Bab’ı işgal eden Fırat Kalkanı çeteleri, bölgeye sadece yoksul halkımızın malını mülkünü talan etmeye geldiler, halkın evlerini ve topraklarını gasp ettiler.

Bu toprakların çocukları olan QSD savaşçıları olan bizler, onurlu Cerablus halkına hırsızlık ve talan için gelen bu grupların yaptıklarına baş kaldırmaları çağrısı yapıyoruz. Cerablus halkından, halkın topraklarını, tarlalarını talan eden çetelere karşı çıkmaları çağrısı yapıyoruz.

QSD savaşçıları olarak, tüm varlığımızla mücadele ediyoruz. Ülke için ve halkımızı zulüm ve baskıdan kurtarmak için canımızı feda etmeye hazırız.”

Fırat Kalkanı çeteleri, Türk ordusu ve çetelerinin işgali altındaki Şehba bölgelerinde hırsızlık ve gasp gibi olay gerçekleştiriyor. Aynı zamanda Türk ordusu ve çeteleri, demografik yapıyı değiştirmek için zorla göç uygulamalarında bulunuyor.’’