Cizre Fırtınası Hamlesi: QSD 10 km daha ilerledi

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde 10 km ilerleyen QSD savaşçıları, 5 köy ve 16 mezra daha özgürleştirdi. Çatışmalarda 17 DAIŞ çetesi öldürüldü.

Dêra Zor’un kuzeyini özgürleştirmek için başlatılan Cizre Fırtınası Hamlesi 27’nci gününde devam ediyor.

Operasyon bölgesinde alınan bilgiler şöyle:

Siwer beldesi kolunda ilerleyen QSD savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasında Wesiha köyünde sabah saatlerine kadar çatışma yaşandı. Çatışmalarda 5 DAIŞ çetesi öldürüldü. QSD savaşçılar Siwer beldesinin güneyinde Irak sınırına doğru ilerliyor.

Mergede kolunda da dün gece sabaha kadar çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 8 DAIŞ çetesi öldürüldü. Bomba yüklü bir araç ve bir askeri araç savaşçıların eline geçti. 10 km ilerleyen QSD savaşçıları 16 mezrayı özgürleştirdi.

Cezrat kolunda ise Til Kesra köyü yakınlarında QSD savaşçıları ve DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda biri çete başı olmak üzere 4 DAIŞ çetesi öldürüldü. 4 çete cenazesi cephaneleri ile birlikte savaşçıların eline geçti. Cezrat kolunda DAIŞ çeteleri kamufle olup rahat hareket edebilmek için sivil kıyafetlerle dolaşıyor. Bu şekilde QSD savaşçılarının ilerleyişini engellemeye çalışıyor.

DAIŞ çetelerinin tüm saldırılarına rağmen QSD savaşçılarının Fırat Nehri’nin doğusundaki ilerleyişi sürüyor.

Savaşçılar son 24 saatte 10 km ilerledi, 5 köy ve 16 mezra özgürleştirdi.