Cizre Hamlesi: 1 köy özgürleştirildi, savaşçılar ilerliyor

Cizre’nin Fırtınası Hamlesi 52. gününde bütün şiddetiyle devam ederken çetelere ağır darbeler vuran QSD savaşçıları ilerlemeye devam ediyorlar. QSD savaşçıları Herika köyünü de akşam saatlerinde özgürleştirdi.

Bugün sabah saatlerinde QSD ve Cizre’nin Fırtınası Hamlesi savaşçıların Dêra Zor’un 41 km kuzey doğusunda olan ve DAİŞ çetelerinin elinde bulunan Herika köyünü kuşatmış ve şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Herika köyü QSD savaşçıları tarafından özgürleştirildi. Çatışmalarda 13 çete öldürüldü, çetelere ait biri 21’lik biri 82’lik iki havan ve bir miktar cephane savaşçıların eline geçti.

Herika köyünün özgürleştirilmesi ardından ilerlemeye devam eden savaşçılar, Dêra Zor’un 40 km kuzey doğusundaki El Tilaba köyünü kuşattı. QSD komutanlarından alınan bilgiye göre şu anda El Tilaba köyünde DAİŞ çeteleri ve QSD savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Savaşçılar Dêra Zor’un 20 kilometre güneydoğusundaki Agedat köyünde de 2 günden bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Agedat köyünde bugün yaşanan çatışmalarda 25 çete öldürüldü, 11 çete cenazesi raxt ve silahlarıyla birlikte QSD savaşçılarının eline geçerken, 1 çete de sağ olarak yakalandı.

2 gündür yaşanan çatışmalarda QSD savaşçıları tarafından Agedat köyünün büyük bölümü özgürleştirilirken köyün bazı yerlerinde şiddetli çatışmalar sürüyor.