DAİŞ'in katile dönüştürdüğü çocuk

Ebu Mecid, bir çok alanda QSD güçlerine karşı savaşmış. O daha 14 yaşında ve DAİŞ'in kaçırıp katile dönüştürdüğü çocuklardan sadece biri.

Gerçek ismi Muhemmed Remedan olan Ebu Mecid, DAİŞ'in çocuk elemanlarından. Konuştuğu dil bile değiştirilmiş. Mecid aslen Eyn Îsa'nın bir köyünden ama daha çok Tunus veya Afrika Arapları gibi konuşuyor. Sadece dili değil, her şeyi değiştirilip bir katile dönüştürülmüş.

Eyn Îsa kasabası DAİŞ tarafından işgal edildiğinde köydeki okulda bulunan Mihemed Remedan ile birlikte bir çok çocuk kaçırılmış. Babası'nın Lübnan'da çalıştığını ama DAİŞ işgaliyle birlikte geri dönüp yeni bir karar veriyor. Mihemed, "Babam artık Lübnan'a dönmeyeceğini ve bundan sonra DAİŞ için çalışmamız gerektiğini söyledi. Onlarda paranın çok olduğunu da söylüyordu” diyerek kararı paylaşıyor.

DAİŞ tarafından 6 ay boyunca eğitilen Mihemed Remedan, düşmanların kim olduğu, nasıl savaşılacağı, düşünme ve yaşam tarzının biçimi konularında şartlandırıldıklarını belirtiyor.

6 AYLIK EĞİTİMİN ARDINDAN

6 ayın ardından Irak ve Humus'ta 1,5 yıl boyunca askeri eğitim alacakları söyleniyor. O Humus'u seçiyor ve gerekçesini de şöyle anlatıyor: "Humus aileme yakındır, Irak daha uzak."

60 tane çocukla birlikte Suxnê beldesinin yakınlarından Humus'a götürülüp oradaki kamplarda eskiri eğitim veriliyor. Oradaki ruh halini şöyle paylaşıyor: "Orada hiçbir şeyi düşünmedim, şunun dışında; nasıl savaşırım ve nasıl cennete gidebilirim... Çok sıkı bir eğitimden geçtik, işkence ğitimi bile gördük."

HUMUS'TAN REQA'YA GETİRİLİYOR

Askeri eğitim tamamlandıktan sonra Reqa'ya getirilip savaş dahil ediliyor. Savaş sahasında gördükleri, yaşadıkları kafasını karıştırıyor. 'İyi insanlar' ile kötülük paradoksunun içinden çıkamıyor. Son karar anını “Beni cezaevine götürdüler, orada kadın sesleri geliyordu. Bir delikten içeri baktım ve kadınlara nasıl işkence ettiklerini gördüm. O anda karar verdim. Cezaevinden ayrıldığım zaman bir arkadaşıma, buradan kaçacağım, ölsem bile buradan gideceğim, dedim. Sonunda kurtulmayı başardım.”