Demokratik Suriye Meclisi, Türkiye’yi uyardı!

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Efrin Kantonu’na işgal etme tehditlerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Efrin’e yönelik işgal girişimi savaş ve genel seferberlik anlamına’’ geleceğini söyledi.

Meclisa Suriye Demokratik (MSD-Demokratik Suriye Meclisi) Türk devletinin Efrin Kantonu’na yönelik tehditlerine ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Türk devletinin uygulamalarının kınandığı açıklamada, Arap toplumuna ve uluslararası topluma, Türk devletine baskı oluşturmaları için çağrı yapıldı.

MSD’nin açıklaması şöyle:

“QSD güçleri uluslararası koalisyonla birlikte Suriye topraklarını terörden kurtarıyor ve DAIŞ çetelerinin ‘başkent’ ilan ettiği Reqqa’da destan yazıyor. Türk devleti, amaçlarına ulaşamadığı için basın yoluyla savaş yürütmektedir. Bununla birlikte Mari ve Ezaz’a silah sevkiyatı yapmakta, sivilleri katletmekte, köyleri top atışına tutmakta ve yurttaşları göçe zorlamaktadır.

Türk devleti Efrin Kantonu ve Şehba’ya yönelik saldırılarıyla binlerce göçmen için güvenli olan alanları işgal etmekle tehdit ediyor ve Kuzey Suriye Demokratik Federasyon Projesini darbelemek istiyor.

Türk devletinin askeri müdahalesinin genel seferberlik ve savaş ilanı olacağı konusunda uyarıyor, bu durumun bölge halklarının çıkarlarına uymayacağını belirtiyoruz. Suriye halkı olarak Türkiye halkı ile iyi ilişkiler inşa edecek ve dostluğumuzu pekiştireceğiz.

Türk devletinin ve ordusunun Suriye topraklarına dönük müdahalesini şiddetle kınıyoruz. Efrin’e yönelik saldırılardan dolayı Arap toplumuna ve ABD, Rusya, Avrupa Birliği devletleri olmak üzere uluslararası topluma Türk devletine baskı oluşturmaları için çağrıda bulunuyoruz.”