Dêra Zor'da DAİŞ çeteleri ve BAAS rejimi arasında kirli anlaşma

BAAS rejimi ve DAİŞ çeteleri arasında QSD’yê karşı görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre BAAS rejimi, DAİŞ çetelerine QSD alanlarına geçmesi için yol açacak.

Bir süredir İran ve Rusya desteğiyle Dêra Zor üzerine bir operasyon yürüten ama kullandığı tüm tekniğe rağmen savaşında tıkanma yaşayan ve ilerleyemeyen BAAS rejimi kirli oyunlar peşine düştü. Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre DAİŞ çeteleri ve BAAS rejimi arasında kirli bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşmaya göre BAAS rejimi Dêrazor şehir merkezinden çıkacak olan çetelere QSD tarafından özgürleştirilen alanlara geçmesi için yol açacak.

Bu nedenle rejim ajansları ve basını acil olarak Dêra Zor’un, rejim tarafından özgürleştirildiği haberlerini servis ediyor.

QSD güçleri 20 Ekim tarihinde bir açıklama yaparak 18 Ekim tarihinde Rejim tarafından Salihiye hattı üzerinden bir DAİŞ çetesi konvoyunun alanlarına gönderildiğini belirtmişlerdi. Aynı açıklamada QSD güçlerinin çete konvoyunu fark ederek etkisiz hale getirdikleri açıklanmıştı.