Dêra Zor’da DAIŞ ve Baas rejim güçleri QSD noktalarına saldırıyor

Dêra Zor’da Baas rejimi güçleri ile DAIŞ çeteleri eş zamanlı olarak QSD noktalarına saldırdı. QSD savaşçıları DAIŞ saldırısını kırdı, ancak Baas rejim güçlerinin saldırıları sürüyor.

45 gündür devam eden Cizre Fırtınası Hamlesi çerçevesinde QSD savaşçıları gün geçtikçe büyük başarılar elde ediyor. Bu başarılara karşı Baas rejim güçleri ile DAIŞ çetelerinin saldırıları giderek artıyor.

Bugün akşam saatlerinde DAIŞ çeteleri ve Baas rejim güçleri eş zamanlı olarak daha önce özgürleştirilmiş olan QSD savaşçılarının 2 noktasına saldırı düzenledi.

DAIŞ çeteleri bugün saat 17.30 sularında Cefra Tren İstasyonu Merkezinde bulunan QSD noktalarına saldırdı. Savaşçılar saldırılara sert karşılık verdi ve çete saldırılarını geri püskürttü. Burada yaşanan çatışmalarda 9 çete öldürüldü.

Diğer yandan Baas rejim güçleri de ağır silahlarla yine aynı saatlerde (saat 17.30 sularında) Cubeyla Köyü’nde bulunan QSD noktalarına saldırı gerçekleştirdi.

QSD savaşçıları meşru savunma temelinde rejim saldırısına cevap verdi. DAİŞ saldırısı kırılmış olmasına rağmen rejim saldırısı halen devam ediyor.

Cubeyla Köyü Dêra Zor’un 8 km kuzeybatısında yer alıyor.