Dera Zor’da kum fırtınası

QSD güçlerinin Deir A Zoor’u özgürleştirme hamlesi Cizre Fırtınası devam ediyor. Bugün öğlen saatlerinde başlayan hafif rüzgar şiddetini artırarak kum fırtınasına dönüştü.

Cizre Fırtınas’ında QSD güçlerinin ilerleriyşi devam ederken çatışmalarda şiddetleniyor. Bugün yerel saat ile 15:30’dan itibaren şiddetli kum fırtınasının başladığı bölgede daiş çeteleri QSD güçlerine ait farklı noktalara saldırılar düzenliyor.  

Özellikle Dera Zor bölgesinde yaklaşık 2 yıldır konumlanan çetelerin çöl yaşamına adabte olduğu ve bölgenin coğrafik yapısını çok iyi tanıdıkları biliniyor. Kentin ve bölgenin büyük bölümünü etkileyen kum fırtınasını fırsat bilerek QSD noktalarına çeşitli saldırılar düzenleniyor. An itibari ile yoğun çatışmalar devam ederken, fırtına şiddetini giderek artırıyor.  DAİŞ’in yıllardır çöl koşullarındaki bir savaşa hazırlık yapmasına rağmen bu koşullar QSD güçlerinin pekte alışık olduğu savaş koşulları değil. Tüm zorluklar rağmen QSD savaşçıları başlarında kefiyeleri ile tüm saldırılara cevap vererek çatışmalara aralıksız devam ediyor.

DAİŞ çeteleri kum fırtınasından oluşan kısa görüş mesafesini avantaj haline dönüştürmeye çalışarak, QSD noktalarına yaklaşıyor ve ferdi silahlar ile ateş açıyor.

Şiddetli rüzgar ve Dera Zor, çöl zeminden kalkarak gökyüzünü tamamıyla çevreleyen kum ve toz özellikle toprak mevzilerde çatışmalara giren QSD güçleri alışık olmadığı koşullara rağmen DAİŞ’in saldırılarına anında cevap veriyor. Görüş mesafesinin yaklaşık 5-10 metreye düştüğü bölgede DAİŞ çeteleri QSD noktalarına yönelik intihar saldırıları girişimi riski çok yüksek.