Dêra Zor halkı 6 şehidi son yolculuğuna uğurladı

Cizre Fırtınası’nda şehit olan 6 YPG savaşçısı son yolculuklarına uğurlandı.

Dêra Zor halkı, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit olan YPG savaşçıları Ebûd El-Şeref (Hogir), Memed Şelal (Murad), Silêman Merwan (Botan), Ebdela El-Şêx (Goran Cerzra), Ebdulhemîd (Umran Cezra) ve Xelef El-Hisên’in (Baz Cezra) cenazelerini Hesekê Hastanesi’nden alarak Ebu Xeşeb’e götürdü. 

Dêra Zor Sivil Meclisi Xesan Yusif, şehitlikte düzenlenen törende konuşma yaptı. Yusif, şehitlerin ailelerine ve tüm bölge halkına baş sağlığı diledi ve şehitlerin mücadeleleri sayesinde ülke topraklarının çetelerden kurtarıldığını söyledi.

HALKA ÇAĞRI: ÇETELERE KARŞI MÜCADELEYE...

Yusif, devamında Kuzey Suriye’de halkların kardeşliği ve ortak yaşama dikkat çekerek, “Bu topraklar üzerinde Kürt, Arap, Süryani ve başka halkların kanı birbirine karıştı. Bu, bölgedeki halkların kardeşliğini ve ortak yaşamı gösteriyor” diye belirtti.

Yusif, tüm Dêra Zor halkına, QSD çatısı altındaki Dêra Zor Askeri Meclisi’ne katılarak DAIŞ çetelerine karşı mücadelede yer almaları çağrısı yaptı.

YPJ Komutanlarından Rojinda Fırat da, özgürlük savaşçılarının bölge halkını kurtarmak için canlarını feda ettiğini, şehitlerin yolunu takip edeceklerini belirtti.

'ŞEHİTLER KÖLELİKTEN UZAK YAŞAM YARATIYOR'

Şehit Aileleri Kurumu Üyesi Ayşe Eli ise şöyle dedi: “Şehitlerimiz bize özgür ve kölelikten uzak bir yaşam yaratıyor. Sonsuza dek onlara minnettar olacağız; sonuna kadar onların yolunu takip edeceğimize söz veriyoruz."

Konuşmalardan sonra sicilleri okunarak ailelerine teslim edilen şehitler toprağa verildi.