Dêra Zor katliamında yaşamını yitirenlerin sayısı arttı

Dün saat 18.30 sularında Dêra Zor ile Hesekê arasında bulunan Xurafî Yolu üzerinde DAIŞ çetelerinin güvenli bölgelere gitmekte olan sivillere yönelik 2 bomba yüklü aracı patlatarak gerçekleştirdiği katliamda yaşamını yitirenlerin sayısı arttı.

Dün saat 18.30 sularında Dêra Zor ile Hesekê kentleri arasında yer alan Xurafî yolu üzerinde çetelerin zulmünden kaçarak QSD denetimi altında bulunan güvenli bölgelere sığınmaya çalışan sivillere yönelik karanlık çetelerin 2 bomba yüklü aracı infilak ettirmesiyle katliam yaşanmış, katliamda yaralanan siviller Hesekê ve Qamişlo kentlerinde bulunan hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Hesekê’deki Wetenî Hastanesi’nin sağlık çalışanlarının verdiği bilgilere göre yaralı sayısı 73’e, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 14’e çıktı. Yaralananların ve yaşamını yitirenlerin çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğu belirtildi.

Yaşamını yitirenlerden 4’ünün isimleri belli oldu. İsimler şöyle: Mihemed Helûş Sedûn (45) ve kız kardeşler Lara Ebûd Derwîş (24), Sûzan Ebûd Derwîş  (22) ve Silav Ebûd Derwîş (19).

Yaralıların büyük çoğunluğunun durumunun iyi olduğu ifade eden sağlık çalışanları, bazı yaralıların durumununsa ağır olduğunu ve yoğun bakımda tedavi altına alındıklarını belirtti.

Dünkü patlamada muhabirimiz Dilîşan Îbiş şehadete ulaşmış, Rizgar Deniz ve Hogir Mihemed ise yaralanmıştı.

Rizgar Deniz ve Hogir Mihemed şu an hastanede tedavi altında bulunuyor.