Dêra Zorlu göçmenler yardım bekliyor

Dêra Zor Sivil Meclisi İnsani Yardım İşleri Bürosu Eş başkanı Tarık El Raşid, insan hakları örgütleri ve BM’ye Dêra Zorlu göçmenlere yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Dêra Zor Sivil Meclisi İnsani Yardım İşleri Bürosu’nun verdiği bilgilere göre; Dêra Zor ve Suriye rejimi denetimindeki bölgelerden QSD kontrolü altındaki bölgelere göç eden sivil sayısı 34-36 bine ulaştı. Dêra Zor’un 105 km kuzeyinde bulunan Ebu Xeşeb köyündeki göçmen kampında kalan aile sayısı 144.

ANHA'dan Meed El-Selum'a konuşan avukat Tarık El Raşid, “Kampta laşmanya hastalığının da olduğu salgın hastalıklar var. Dêra Zor Sivil Meclisi Sağlık Komitesi’ne göre, kamptaki 30 kişide laşmanya var. Sağlık örgütleri kampa yardım göndermiyor” dedi.

Kampta su ve ekmeğin de yetersiz olduğunu ve fırının durduğunu söylen El Raşid, kısıtlı imkanlarla ekmek dağıtımı için bazı kişileri görevlendirdiklerini belirtti.

El Raşid yardım örgütleri ile görüştüklerini söyledi ve “Birçok yardım örgütü ile görüştük, yardım gönderme sözü verdiler. Bazıları gönderdi, mesela Consern örgütü 15 su varili, 600 paket gıda yardımı gönderdi. İnsani Yardım örgütü 286 paket sağlık malzemesi, Buhar örgütü 256 paket yardım ve 40 çadır gönderdi. Bu yardımlar kampın ilk açıldığı zamanlar, göçmen sayısının az olduğu zaman yapıldı. Ancak rejim Fırat Nehri’nin güneyinde hakim olduktan sonra göçmen sayısı çok arttı” diye konuştu.

Tarık El Raşid, insan hakları örgütlerine ve BM’ye Dêra Zor kampında kalan göçmenlere yardım etmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca okullarda döşeli mayınların kaldırılması için çağrıda bulundu.