Dêra Zorlu siviller barınma ve gıda sorunu ile karşılaşıyor

Ebu Xeşeb’de karşılanan Dêra Zorlu sivillerin sayısı 15 bini aştı.

DAİŞ çeteleri ve Baas rejimi vahşetinden kaçıp, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) denetimindeki alanlara göçmen akını sürüyor. Son 2 gün içerisinde 400 aile El Bukemal kentinden Ebû Xeşeb’deki Dêra Zor kampına ulaştı.

Göçmen sayısının artışı ve Dêra Zor Sivil Meclisi ile Kamp Yönetiminin imkansızlıkları sebebiyle, birçok göçmen barınma ve gıda sorunu yaşıyor.

Dêra Zor Sivil Meclisi ve Kamp Yönetiminin verdiği bilgilere göre, Cezra, El-Bohemîd ve El-Kesrat kamplarında kalan göçmenlerin sayısı 15 binin üzerinde.

Çoğu çocuk ve yaşlılardan oluşan gömen sayısındaki artışa rağmen, yardım örgütleri bu duruma duyarsız kalıyor. Göçmenler özellikle gıda ve ısınma sorunu yaşıyor.

El-Bukemal kentinden göç eden Mihemed El-Selman isimli göçmen, yardım kuruluşlarında yardım çağrısında bulunarak, kışlık ihtiyaçlarının ve çadır sorunlarının giderilmesine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Dêra Zor’un doğu köylerinden olan diğer bir göçmen ise, durumunu şöyle aktardı: “Kış soğuğu çocuklarımızı ve ailemizi zorluyor. Bu zamana kadar hiçbir yardım kuruluşu yardımlarını sunmadı” dedi.