'Kalemiyle mücadele edecek, iradesiyle direneceğiz'

ANHA Haber Ajansı, Dera Zor’da katledilen muhabiri Dilîşan Îbiş için bir mesaj yayınladı.

ANHA'nın mesajı şöyle:

"Muhabirimiz Dilîşan Îbiş, Rizgar Deniz ve Hogir Mihemed Cizre Fırtınası Hamlesi’ni takip ediyordu. QSD savaşçılarının çetelere karşı yürüttüğü mücadeleyi, savaşçıların sivilleri DAIŞ çetelerinin zulmünden kurtarışını ve QSD’nin ilerleyişini takip etmeyi kendileri için bir görev olarak biliyorlardı.

Yoldaşlarımız Dilîşan Îbiş, Rizgar Deniz ve Hogir Mihemed DAİŞ faşizminden kaçan sivilleri haber takibindeyken çeteler tarafından sivillere dönük katliam gerçekleştirilmiş ve saldırı sırasında olay yerinde bulunan yoldaşlarımızdan Dilîşan yoldaşımız şehadete ulaşmış, Rizgar Deniz ve Hogir Mihemed yoldaşlarımız ise yaralanmışlardır.

Dilîşan yoldaşımız, 2014’te Kobanê direnişi başlamadan önce basın çalışmalarına katılmış ve Kobanê’nin Sesi Radyosu’nun sesinin kesilmemesi için YPG ve YPJ savaşçılarının yanında direnişe katılmıştı. Karanlık DAIŞ çeteleri tanklarla radyo binasına saldırmış, fakat yine de radyonun sesini kesememiş yoldaşımız Dilîşan Îbiş ve arkadaşları yayınına devam etmişti.

Dilîşan, Rojava Devrimi’ni sadece sesiyle değil, kalemiyle de takip etmişti. Kobanê, Minbic ve Reqa’yı özgürleştirme hamlelerini takip eden Yoldaşımız Dilîşan, son olarak da Dêra Zor kırsalında yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’ni de takip ediyordu.

Demokratik ulus paradigmasına tüm yüreğiyle inanan Dilîşan yoldaşımız bu inançla hakikatin sesi olmayı başarmıştır.

Dilîşan yoldaşımıza ve tüm özgür basın şehitlerine hakikatin sesi olacağımıza dair sözümüzü yineliyoruz.

Hawar Haber Ajansı ANHA olarak muhabirimiz Dilîşan’ın ailesine ve tüm katliam kurbanlarının ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."