DTK’den Dünya Kobanê Günü açıklaması

1 Kasım Dünya Kobanê gününe ilişkin açıklama yapan DKT, “Tüm sömürgeci ve işbirlikçi güçlerin Kobanê için ‘düştü’ dediği bir zamanda, enternasyolist devrimcilerin dayanışmasıyla Kobanê zafere dönüştürüldü” dedi.

1 Kasım Dünya Kobanê günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), sömürgeci ve işbirlikçi güçlerin Ortadoğu halklarından intikam alırcasına vahşi bir şekilde Kürt halkının öncülüğünde gelişen Rojava devrimine saldırarak, halkların devrimini boğmak istediğini belirtti.

Özellikle Kürt kadınları öncülüğünde gelişen Rojava devrimini ortadan kaldırmak için çetelerini en son teknoloji silahlarla donatarak devrimin öncü kenti olan Kobanê’ye saldırtarak, Rojava devrimini doğduğu kentte boğmak istedikleri de dile getirilen açıklamada şunlara yer verildi:

“Başta Kürtler olmak üzere kapitalist sömürgeci güçlere karşı direnen bütün halklar, doğa, insanlık ve tarih düşmanı DAİŞ çetelerine karşı büyük bir direniş göstererek Kobanê'yi canları pahasına korudular. Kobanê direnişinin sembollerinden Arîn Mirkan, çetelere karşı gerçekleştirdiği eylemle Kobanê’nin özgürleşmesine öncülük etti.

Binlerce direnişçi, Kobanê'de sokak sokak, ev ev çetelere karşı savaşarak Kürtleri dünya halklarıyla buluşturdular. Dünyanın dört bir yanından devrimciler Kobanê’de çetelere karşı savaşarak, Kobanê’yi devrimin merkezi haline getirdiler. Bu direnişin sonucunda dünya çapında tanınan bilim insanları, yazarlar ve siyasetçilerin çağrılarıyla 1 Kasım Dünya Kobanê Günü olarak ilan ederek, halkların devrimine sahip çıktılar.

Demokratik Toplum Kongresi olarak, Kobanê direnişinde yaşamını yitiren tüm enternasyonalist devrimcileri minnetle anıyor, halkların direniş başarısı olan bugünü bütün direnen halklara kutlu olsun.

Tüm sömürgeci ve işbirlikçi güçlerin Kobanê için ‘düştü’ dediği bir zamanda, enternasyolist devrimcilerin dayanışmasıyla Kobanê zafere dönüştürüldü. Kobanê zaferiyle hiçbir güç ve çeteleri, hakların dayanışması önünde duramayacağını bir kez daha herkese gösterdi. Zafer mutlaka direnenlerin olacaktır.”