Efrin’de iki şehit son yolculuğuna uğurlandı

YPJ savaşçısı Rûxweş Wezîro ile YPG savaşçısı Ehmed Silêman, Efrin’deki Şehit Refîq Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Efrin Kantonu’ndan binlerce kişi, YPJ savaşçısı Rûxweş Wezîro (Nûda Sîpan) ve YPG savaşçısı Ehmed Silêman’ın (Berxwedan Dicle) cenazesini Avrin Hastanesi’nden alarak, yüzlerce araçlık konvoyla Metina Köyü’nde bulunan Şehit Refîq Şehitliği’ne doğru yol aldı.

Esnafların da dükkanlarını kapatarak katıldığı törende bir konuşma yapan Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi Yönetim Üyesş Şervan Hesen ve TEV-DEM Şêrawa İlçe Meclisi Eş Başkanı Ehmed Silêman, şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı diledi. Konuşmalarda şehitler sayesinde bölge halklarının huzur ve güven içinde onurluca yaşadığı vurgulandı.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi. Daha sonra şehitlerin cenazeleri “Şehit Namirin” sloganlarıyla ve anaların zılgıtlarıyla toprağa verildi.

YPG savaşçısı Berxwedan Dicle 25 Eylül’de yakalandığı amansız hastalık nedeniyle, YPJ savaşçısı Nûda Sîpan ise 19 Eylül’de Şêxler Köyü’nde askeri görevini yerine getirirken şehadete ulaştı.