Efrîn'de tarihi yürüyüş yarın

Türk devletinin işgal ve katliam oyunlarına karşı sessiz kalmayan ve seferberlik sürecinde olan Efrîn halkı yarın tarih yazacak.

Yüz binlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan tarihi yürüyüş işgalcilerin tehditlerine bir cevap olacak. Efrîn'i bir kıskaç altında boğmak isteyen ve kendince bölgeyi dizayn etmek isteyen AKP hükûmetine karşı yarın direniş sloganları ve görkemli yürüyüşün hazırlıkları tamamlandı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Öz Savunma Güçleri, Kongra Star, Êzidîler, Aleviler ve 7'den 70 yüz bin kişinin yürüyüşe katılım yapması bekleniyor.

Türk devletinin haftalardır çete gruplarıyla saldırmak istediği Efrîn ve Şehba bölgesinin önemi biliniyor. Efrîn halkını kıskaçta bırakmak ve Şehba bölgesinde denetimini sağlamak isteyen Türk işgalci güçlerin hesapları ve planları her gün ortaya çıkıyor. ÖSO gruplarıyla hazırlanan işgal planıyla, halkın direnişi bertaraf edilmek ve YPG güçlerinin bölgedeki itibarı ve prestiji zayıflatılmak isteniyor. Kendi direniş çizgisinden taviz vermeyen ve yıllardır bütün işgalcilere karşı direnen Efrînliler her türlü zorbalığa karşı direniş kabiliyetini geliştirdi.

TÜRK DEVLETİ SİVİLLERİ KATLEDİYOR

Efrîn ve sınır hatlarında günlerdir işgal planlarından söz ediliyor. Evleri yakma, bölgedeki halkı zorla göçertme ve bölgeyi boşaltma planları sürdürülüyor.

Şehba ve Efrîn'de dün gece yaşanan saldırılarda Meawi Hikmet Yusif, Teberek Hikmet Yusif, Xezalê El Ehmed Yusif adlı siviller yaşamını yitirdi. Çok sayıda sivil de yaralandı. Şerawa, Til Rifat Beloniye ve Merenaz köylerine yoğun saldırı yapan çeteler halkın iradesini kırmak ve bölgede askeri bir alan oluşturmak istiyor.

'RUSYA BİZİ BAĞLAMAZ'

Rojava Devrimi ile beraber Kürtlerin öz gücüne dayalı ve Suriye halkıyla beraber her yerde DAİŞ ve destekçilerine karşı soluksuz bir mücadele yürütülürken, Efrîn halkı kendi savunması ve iradesiyle yürüttüğü sistemin öncülüğünü yapmakta. Kuzey Suriye'de ve Efrîn'de halkların ortak inşa etmek istediği sistemin çalışmaları yürütülmekte. Efrîn ve Şehba bölgesi halkların, kültürlerin, inaçların buluştuğu zengin bir coğrafya. Öz gücüne dayalı federasyon sisteminin inşa çabalarını yürüten Efrînliler, Rusya'nın işgal onayının fayda etmeyeceği ve bu işgali kabul etmeyeceklerini, direnişi büyüteceklerini; YPG güçlerinin yanında olacaklarını ve bütün oyunlara karşı bölgede yürütülen siyasi çıkar ve planları boşa çıkartacaklarını söylüyorlar.

Uluslararası devletlerin, Rusya'nın taviz tutumunun Efrîn halkını bağlamayacağını tekrar belirtmek gerekir.