Ehmed: Suriye rejimi siyasi çözüm için adım atmalı

MSD Eş Başkanı İhham Ehmed Suriye rejiminin siyasi çözüm için adım atması gerektiğini söyledi. Aksi halde olumsuz sonuçlar doğacağı uyarısında da bulunan Ehmed, bölgesel güçlere, özellikle de Türkiye’ye Suriye topraklarından çekilmesi çağrısı yaptı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eş Başkanı İlham Ehmed, Türk devletinin Kuzey Suriye’nin Cerablus, Ezaz ve Bab kentlerini işgal ettiğini belirtti.

ANHA’ya konuşan Ehmed, “İdlib eyaletinin bazı bölgelerini de işgal etti ve Efrin Bölgesi’ne yaklaştı. Basın organlarında Türk devletinin İdlib’i Heyet Tehrir El Şam (Cebhet El Nusra) çeteleri ile anlaşarak işgal ettiği bilgileri yer aldı” dedi.

Suriye’nin içinde bulunduğu durumda rolü olan bölge devletlerinin faaliyetlerine son vererek Suriye topraklarından çekilmelerini söyleyen Ehmed, “Özellikle Suriye halkına düşmanlık eden ve Suriye’de işgal politikalarını gerçekleştirmek isteyen Türk devleti” diye konuştu.

Suriye rejiminin doğru bir siyasi çözüm için adım atması gerektiğini, aksi halde olumsuz sonuçlar doğabileceğini de sözlerine ekledi.