Esaretten halkının hizmetine

DAİŞ zindanında 113 gün kalan Minbicli Mezil Haci Haci, Dêrazor asayişinde DAİŞ ve BAAS zulmünden kaçan Dêrazor halkının hizmetinde.

Mezil Haci Haci, Minbic İç Güvenlik Güçleri üyesi. Cizîr Fırtınası Hamlesi başlar başlamaz gönüllü olarak Dêrazor’a gelmiş ve Dêrazor asayişinde görevli. Kendisi de 113 gün DAİŞ zindanlarında kalmış olan Mezil Haci Haci, özgürleşinceye kadar Dêrazor’da kalıp asayiş görevini yerine getirerek Minbic halkıyla aynı acıları yaşayan Dêrazor halkına hizmet edeceğini söylüyor.

DAİŞ çetesi Minbic’i işgal ettiğinde bilindik zulmünü boca etti. Bir sabah ezanıyla birlikte DAİŞ tarafından abisiyle birlikte tutuklanan Haci, 113 gün DAİŞ'in elinde esir kaldı. Kenti özgürleştirme hazırlığı yapan Minbic Askeri Meclisi’ne yardım ettikleri düşünüldüğü için tutuklandıklarını belirten Mezil Hacı, “Arkadaşlar başlamadan 10-15 gün önce bizi tutukladılar. İlk süreçte bizi çok fazla dövdüler, yine çok zulüm ettiler. Fakat en sonlara doğru biraz iyi davrandılar. Onlara katılalım diye yaptılar. Çünkü bize tutuklu olduğumuz süre boyunca cihat dersi verdiler. Ama biz onlara katılmadık” dedi.

Mezil Haci, şu anda Minbic İç Güvenlik Güçleri'nin bir üyesi. Kendi isteğiyle Dêrazor’da asayiş görevini yerine getiren Mezil Haci, “DAİŞ’ten çok zulüm gördük. Dêrazor’daki halkımız da zulüm gördü. Halkımızın tarafında durmak, onları kurtarıp güvenli bölgelere geçirmek için buraya geldim. Hem aileleri kurtarıyoruz hem de aralarında gizlenmiş olan DAİŞ'lileri yakalamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ÖZGÜRLEŞENE KADAR DÊRAZOR'DA

Dêrazor’un kurtarılmış bölgelerinde asayiş görevini yerine getirmekten dolayı kendini iyi hissettiğini dile getiren Mezil Hacı, şunları ifade etti: “Aileler bizi görünce çok mutlu oluyor. Onların yaşadığı acıları biz de yaşadık. DAİŞ zulmünden kaçıp aç susuz çöllere düşen aileleri toparlıyoruz. Onları kamplara yerleştiriyoruz. Halkımıza hizmet ediyoruz. Görevimi yerine getirmek vicdanımı rahatlatıyor. Dêrazor özgürleşene kadar burada kalacağım.”