Fransız YBŞ savaşçısı Baya: YPG herkesi koruyor

Serhat Baya, Fransa'dan Şengal'e gelip YBŞ'ye katıldı, şimdi de Cizîr Fırtınası Hamlesi'nde DAİŞ'e karşı savaşıyor. Baya, YPG'nin hiçbir ayırım yapmadan herkesi koruduğunu söyledi.

Serhat Baya, 6 ay önce Fransa’dan gelip YBŞ ile birlikte DAİŞ'e karşı mücadeleye başladı. Ancak burayla yetinmeyerek, ülkesine dönüşü erteleyip Cizîr Fırtınası Hamlesi'ne katıldı. Dêra Zor cephesinde savaşan Baya, "YPG hangi dinden veya milliyetten olduklarına bakmadan tüm insanları DAİŞ’ten koruyor" diyor.

Kendisini 'enternasyonalist' olarak tanımlayan Serhat Baya ANF’ye konuştu. Fransa’da YBŞ ile ilişkilenen bir grup arkadaşıyla birlikte Şengal’e gelip YBŞ saflarına katılan Serhat Baya, nedenini şöyle izah ediyor: “Benim için bu dünyada Êzidîlere yardım etmek hem çok önemli hem de gurur verici bir durumdu. Çünkü onlar DAİŞ tarafından çok yaralandılar. Bir enternasyonalist olarak onlara yardımcı olmak benim için çok önemliydi.”

HAMLE İÇİN DÖNÜŞÜNÜ ERTELEDİ

Serhat Baya, Dêra Zor'un doğusunu Irak sınıra kadar kurtarmayı hedefleyen Cizîr Fırtınası Hamlesi'ne nasıl katıldığını şöyle anlatıyor: "YBŞ içindeyken Reqa’da savaşan YBŞ’li arkadaşlarım Şengal’e geri döndü. Onlardan çok etkilendim.  Burada biraz daha kalma kararını aldım; gelip Rojava'da ve Dêra Zor'da savaşmak istedim. DAİŞ’e karşı yürütülen son hamleye katıldığım için mutluyum ve kendimi daha iyi hissediyorum. Elimden geldiği kadar da yardımcı olmak istiyorum. YPG'nin ayırımsız koruyuculuğunu çok seviyorum."

CESUR VE GÜZEL İNSANLARDIR

Bir Hristiyan olarak Hristiyanlara ve Êzidîlere çok büyük acılar yaşatan DAİŞ’e karşı savaşmanın kendisi açısından önemli olduğunu ifade eden Serhat Baya, “YPG Arapları, Kürtleri, Türkmenleri, hangi dinden olduklarına bakmadan tüm insanları DAİŞ’ten koruyor. Yine kadınların haklarını koruyor. Burada mükemmel, cesur ve güzel insanlar ile tanıştım. Burada Kürtler ile beraber savaşmak ve elimden geleni yapmaktan mutluyum” diyor.