KCDK-E: DAİŞ'in bitiş süreci Kobanê'de başladı!

KCDK-E, "Kobanê direnişi, Ortadoğu’nun başına bela edilmiş, barbar DAİŞ çetelerinin bitiş sürecinin başlangıç adımı olmuştur" dedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

'SONRAKİ ZAFER VE KAZANIMLARIN KAYNAĞI OLDU'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1 Kasım’ın Dünya Kobanê Günü olarak ilan edildi. Kobanê’deki o tarihi direniş barbar DAİŞ çetelerinin katliamlarını 1 Kasım 2014 tarihinde durdurarak uluslararası düzeyde Kobanê’yi barbarlığa karşı kazanılan zaferin özgürlük bayrağı yaptı. 1 Kasım'ın Dünya Kobanê Günü olarak ilan edilmesi, Kobanê’deki halkımız ve direnişçiler için çok büyük bir moral kaynağı oldu. Öyle ki Kobanê direnişinin zaferi sonraki tüm kazanımların ve hamlelerin başarı kaynağı oldu.

Çok zor koşul ve imkansızlıklar içinde kahramanca savaşan irade, cesaret ve kararlılık YPG ve YPJ kendini tüm dünyanın gündemine koyarak halkların sempatisini kazandı. Kahraman şehitler büyük direnişleri sayesinde insanlık için bedel ödeyerek Ortadoğu’yu barbarlardan kurtarmanın ilk şerefli adımını attı. İşte 1 Kasım Dünya Kobanê Günü bu büyük emeğin ve bu uğurda şehit düşenlerin onurlu günüdür ve tüm insanlığa armağan edilmiştir. Kobanê direnişi, DAİŞ vahşetine karşı insanlığın özgürlük ve demokrasi bayrağı olmuştur.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle, Kobanê için direnen tüm halkımızı ve dostlarımızı kutluyor ve bu mücadele için bedel ödeyen tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. 1 Kasım Dünya Kobanê Günü Kürdistan halkına ve insanlığa kutlu olsun, diyoruz.

'ÖCALAN'IN PARADİGMASININ ZAFERİ'

Halklar arası enternasyonalist mücadelenin önemli bir adımı olan Kobanê başta Kürt halkı olmak üzere tüm dünya halklarının sahip çıkması gereken büyük bir değerdir. Kürt halkı Kobanê direnişi sayesinde verdiği haklı özgürlük mücadelesini dünya kamuoyuna tanıtma şansını bulmuş ve kendisini kabul ettirmiştir. Görkemli kadın direnişi sayesinde insanlık tarihine geçmiştir. Kobanê direnişi, Ortadoğu’nun başına bela edilmiş, barbar DAİŞ çetelerinin bitiş sürecinin başlangıç adımı olmuştur. Bu görkemli direniş Reqa zaferi ile taçlandırılarak devam etmektedir. Bu zafer Kürt Halk Önderi Reber Öcalan'ın demokratik ulus paradigmasınin zaferidir. Bu paradigma tüm kimlik ve inançların, özgür ve eşit yaşamı birlikte inşa etmenin zaferi olmuştur.

Kobanê özgürlük ve direniş ruhu Ortadoğu halklarının umudu olarak doğarak tüm halkları kalbinde birleştirerek büyümektedir. Kobanê halkların zaferi olmuştur.

Kobanê`de insanlık adına IŞİD çetelerine karşı yürütülen bu mücadele tüm dünyada insanlık adına bir mücadeledir. Dünya insanlığını Kobanê'yi sahiplenmeye çağırıyoruz."