KNK Rojava Çalıştayı: Ulusal kongre bir an önce gerçekleşmeli

Katılımcılar Rojava Çalıştayı’nda Kürdistan Ulusal Kongresi’nin gerçekleşmesi çağrısı yapıldı.

KNK Rojava Çalıştayı, Rojava’nın Qamişlo kantonuna bağlı Rimêlan beldesinde ikinci gününde devam ediyor.

Çalıştaya katılanlar Kürt halkının teröre karşı mücadelesini değerlendirirken, YPG ve YPJ’nin direnişini de selamladı. Çalıştay’da dört parça Kürdistan’da tehlikelere karşı ortak bir ordu çağrısı yapıldı.

Bugün Hazırlık Komitesi’nin hazırladığı öneri taslağının tartışılması ile başlayan oturum, taslağın oylamasıyla devam edecek. Taslak, “Kürdistan Ulusal Kongresi Rojava Belgesi” olacak.

Çalıştayda konuşan siyasetçiler, "Düşmana hizmet edilecek zaman değil" dedi.

Rojava Çalıştayı katılımcıları, çalıştayın Kürt halkında ulusal birlik için umut yarattığını söyledi.

Suriye Kürt Demokrat Birlik Partisi temsilcisi Bengin El Mihemed, Kürt halkının birliğini desteklediklerini ve görevlerini yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Kongreya Star Efrin Bölgesi Temsilcisi Lezgin Mihemed ise, Kürt ulusal birliğinin Kürt halkının kurtuluşu olduğunu belirterek, “Tüm anlaşmazlıkların sona ermesi ve Kürdistan Ulusal Kongresi’nin düzenlenmesi için çalışmalıyız” dedi.

Şehba Kadın Meclisi Temsilcisi Naz İsa da, çalıştaydan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Kürtler için bu tarihi günden dolayı mutluyum, Kürdistan ulusal birliği ve anlaşmazlıkların çözümü için önemli bir adımdır” dedi. İsa konuşmasının sonunda Kürtlerin, Kürt davasına karşı olan Arap, Fars ve Türk rejimlerine çok hizmet ettiğini ve artık Kürt halkına hizmet etmeleri gerektiğini söyledi.

Çalıştay devam ediyor.