Kobanê’de 1 Kasım kutlamaları başladı

1 Kasım Dünya Kobanê Günü, Kobanê’de “Kobanê insanlığın direnişidir” sloganı ile kutlanıyor.

Kuzey Suriye’nin çeşitli bölgelerinden binlerce kişinin geldiği kutlamada Demokratik Suriye Meclisi temsilcileri, Reqa Sivil Meclisi Eş Başkanı, Minbic Demokratik Sivil Yönetimi Yöneticileri, Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Eş Başkanı Mansur Selum ve Kuzey Suriye bölgelerinden onlarca parti ve örgüt temsilcisi de katıldı. Askeri komutanlar kutlamada yer alıyor.

Özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamada Kobanê Kantonu Yönetim Meclisi Eş Başkanı Bêrivan Hesen bir konuşma yaptı.

“Bugün Dünya Kobanê Günü, tüm gözler direniş kalesinde, şehitlerimiz sayesinde edindiğimiz direniş daima yüreklerimizdedir. Ortadoğu’nun tüm bölgelerinden gelerek direnen tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” diyen Hesen’den sonra ise YPG ve YPJ komutanları söz aldı.

Komutanlar, “Bugünü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, direnişçi Kobanê halkına, tüm direniş şehitlerine ve tüm yaralı savaşçılara armağan ediyoruz. Kobanê’nin düşeceğini söyleyenlere buradan diyoruz ki, Arin Mirkanların ve Rêvanların direnişi sayesinde direnişimiz daha güçlenmiştir. Onların ışığı Minbic, Rêqa ve Dêra Zor’a ulaşarak o bölgeleri de aydınlatmıştır” şeklinde konuştu.

Kutlama, federasyon yönetici ve çeşitli konukların konuşmalarıyla devam ediyor.