Kobanê'deki, Kobanê Günü kutlaması sona erdi-YENİLENDİ

1 Kasım Dünya Kobanê Günü, Kobanê’de görkemli bir şekilde kutlandı. Sabah saatlerinde başlayan kutlama konuşmalar ve kültürel etkinliklerle sona erdi.

Şehit Egîd Meydanı’nda düzenlenen 1 Kasım kutlamalarında Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Sara Xelîl ve Demokratik Suriye Meclisi MSD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Hikmet Habip birer konuşma yaptı.

Sara Xelîl yaptığı konuşmada Öcalan’ın fikirleriyle özgürleşme yolunda büyük adımlar atan kadınların Kobanê Direnişinde Kürt kadınlarının gücünü tüm dünyaya gösterdiklerini ve barıştan yana olan güçlerin Kobanê’de savaşçılarla birlikte teröre karşı savaştıklarını ifade etti.

Hikmet Habip de “Kobanê zaferi, temelini halkın iradesinden alıyor ve teröre halkların güçlü iradesi dışında hiçbir şey karşılık veremez. Kobanê’den başladılar ta ki Reqa’yı özgürleştirene kadar. Kobanê Direnişi QSD’nin kurulmasının temellerini attı” dedi.

Kobanê’de direnerek şehadete ulaşan özgürlük savaşçılarını anan Habip, onların izinden yürüyeceklerinin sözünü yineledi.

Kutlamayı organize eden Kobanê Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi, Kobanê direnişinde aktif rolleri olan Savaş Gazileri Kurumu, Şehit Aileleri Meclisi, Kongreya Star, TEV-DEM, Asayiş, Sağlık ve Basın çalışanlarına çeşitli ödüller verildi.

Minbic Askeri Meclisi, Girê Spî Özerk Yönetimi ve Sırin İlçe Yönetimi de kutlamaya mesaj göndererek katıldı.

Kutlama yapılan konuşmalardan sonra Baqî Xido Kültür ve Sanat Merkezi’nden müzik ve folklor grupları sahneye çıkarak halay ve müzik dinletisi sundu. Kutlamaya katılan yüzlerce kişi müzik eşliğinde halay çekti.