Koç: Kapıları dış müdahalelere kapatma zamanı gelmiştir

Rojava Çalıştayı’nda konuşan KNK Eş başkanı Nilüfer Koç “Kapıları dış müdahalelere kapatma zamanı gelmiştir” dedi.

KNK Eş başkanı Nilüfer Koç, Kürdistan’ı işgal eden tüm güçlerin aralarındaki anlaşmazlıklara rağmen Kürt halkına düşmanlıkta birleştiklerini belirtti.

Kürt halkının karşısına çıkan tüm engellere cevap verebilecek durumda olduğunu söyleyen Koç, “Mesela KDP eğer isteseydi Süleymaniye’de gerçekleşen Ulusal Birlik Çalıştayı’na katılmış olsaydı tüm dünya referanduma destek olurdu.

Gücümüz olmadığı için Qazi Mihemed, Şex Sait ve diğer liderlerimizi koruyamadık. Ama bugün güç sahibiyiz ve işgalci Türk devleti tarafından esir alınan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı korumalıyız” dedi.

Kürt halkının düşmanlarının bugün birbirine girdiğini ve zayıf durumda olduğunu söyleyen KNK Eş başkanı, Kürt birliği ve ortak bir Kürt ordusunun olmamasını da Kürt halkının içinde bulunduğu durumun kaynağı olarak gösterdi.

Kürt halkının düşmanlarının aralarındaki tüm anlaşmazlıkları bıraktığını ve Kürt halkının iradesine karşı birleştiğine dikkat çeken Koç, “Kapıları işlerimize dış müdahalelere kapatmanın zamanı gelmiştir. Bu yüzden de Kürdistan Ulusal Kongresi’nin düzenlenmesi tüm Kürtlerin omzunda bir görevdir ve 50 milyon Kürt’ün kimliğini kalıcılaştırmanın zamanı gelmiştir” diye konuştu.