Kuzey Suriye'de aday başvurusu 5 bini aştı

Kuzey Suriye Yerel Meclis Seçimleri için aday başvuruları sürüyor. Başvurular 5 bini aştı.

Kuzey Suriye Yerel Meclis Seçimleri için aday başvurusu yapanların sayısı 5 bin 912’ye ulaştı. Başvurulardan 546’sı bağımsız iken, diğerleri ittifak aday listelerinde yer alıyor.

Aday başvuru süresi, talep üzerine Yüksek Seçim Komiserliği tarafından 5 Kasım’a kadar uzatılmıştı.

CİZİRÊ

Cizirê Bölgesi’nde aday başvuru sayısı 3 bin 149’a ulaştı. Başvurulardan 367’si bağımsız iken, diğer aday başvuruları Demokratik Ulus ve Ulusal İttifak listelerinde yer alıyor.

Heseke kantonu aday başvuru sayısı bin 520, başvuruların 162’si bağımsız.

Qamişlo kantonu aday başvurusu bin 659, 205 başvuru bağımsız adayların.

EFRÎN

Efrin Bölgesi’nde aday başvuru sayısı bin 550. Başvurulardan 82’si bağımsız.

Efrîn kantonu aday başvuru sayısı bin 273, başvurulardan 68’i bağımsız. Bağımsızlar dışındaki adaylar Demokratik Ulus Dayanışması, Kürt Demokrat Parti (Yekiti) ve Demokratik Suriye Dayanışması listelerinde yer alıyor.

Şehba kantonunda aday başvuru sayısı 277, başvurulardan 14’ü bağımsız. Diğer aday başvuruları ise Gelecek Şehba ve Kürt Demokrat Parti (Yekiti) listelerinde yer alıyor.

FIRAT

Fırat Bölgesi’nde aday başvuru sayısı bin 213. Başvurulardan 97’si bağımsız.

Kobanê kantonunda aday başvuru sayısı 722, 60 başvuru bağımsız. Diğer başvurular ise Demokratik Ulus ve Suriye Kürt Demokrat Birlik Partisi listelerinden yapıldı.

Girê Spî kantonu aday başvuru sayısı 491, başvuruların 37’si bağımsız. Diğer başvurular ise Demokratik Ulus ve Kürt Sol Parti listelerinden.

Yerel Meclis Seçimleri, Kuzey Suriye Federasyonu’ndaki üç aşamalı seçimlerin ikinci aşaması. İlk aşama olan komün eş başkan seçimleri 22 Eylül’de gerçekleştirilmişti. Üçüncü aşama ise Demokratik Halklar Kongresi ve bölgeler seçimi olacak.