Minbic şehitlerini uğurladı

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehadete ulaşan Minbic Askeri Meclisi ile Bab Askeri meclisi üyesi 6 savaşçı son yolculuklarına uğurlandı.

Minbic Askeri Meclisi Üyesi 4 özgürlük savaşçısı Ramî Qereh (Bin Ledin Şîmal), Samî Hisên, Umer El Mela ve Hisên El Esaf ile Bab Askeri Meclisi şehitleri komutanlar Cume Qereh (Şiyar Qubasîn) ve Remedan Hesen’in cenazesini (Ebû Ela) Fırat Hastanesi’nden yüzlerce kişi tarafından alınarak, yüzlerce araçlık konvoyla Minbic Şehitliği’ne götürüldü.

Şehitleri uğurlama törenine Minbic Yasama Meclisi Eş Başkanları Farûq Maşî ve Nezîfe Xilo, Minbic Demokratik Yönetimi Eş Başkanı Zeyneb Qenber, Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Mihemed Ebû Adil ve Bab Askeri Meclisi Genel Komutanı Cemal Ebû Cuma ve çok sayıda kişi katıldı.

Şehitler mezarlığında yapılan askeri törenin ardından Şehit Aileleri Kurumu Üyesi Kefa Elî konuştu ve şehitlerin ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve tüm Minbicli halklara başsağlığı diledi.

Bab Askeri Meclisi Genel Komutanı Cemal Ebû Cuma ise, “QSD, Minbic Askeri Meclisi ve Bab Askeri Meclisi koruması altında olmayan yerler hep talan ediliyor, harabeye çevriliyor” dedi.

Konuşmalardan sonra Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatma Diba şehitlerin şehadet belgesini okudu ve ailelerine teslim etti.

Daha sonra şehitler, sloganlar eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.