Patlamanın bilançosu tüyler ürpertiyor: En az 200 sivil öldü

Dün akşam saatlerinde DAİŞ çetelerinin Dêra Zor’da rejim ve DAİŞ saldırılarından kaçarak QSD alanlarına sığınmaya çalışan sivillere dönük gerçekleştirdiği katliamın bilançosu halen bile netleştirilemiyor.

Dün akşam DAİŞ çeteleri sivillere dönük vahşi katliamlarından birini daha gerçekleştirdi. Dêra Zor’da hava saldırılarıyla ilerleyen rejim ve DAİŞ çetelerinin saldırılarından dolayı 2 ateş altında kalan ve QSD’nin denetimindeki alanlara sığınmaya çalışan siviller DAİŞ çetelerinin saldırılarına maruz kaldı.

 

Dün akşam saatlerinde DAİŞ çeteleri Konika ve Cefra arasındaki bölgede Dêra Zor’dan gelen sivillerin QSD kontrol noktasından geçtiği sırada bombalı 1 araç patlattı. Patlama sonucunda olay yerinde bulunan ve Dêra Zor’dan kaçan sivillerle dolu olan 20 araç alev aldı.

Olay yerinde yaptığımız incelemelerde bütün araçların içinde sivillerle birlikte küle döndüğünü gördük. Aldığımız bilgilere göre olay yerinde 200 yakın sivil insan yaşamını yitirdi. Henüz net olmamakla birlikte olay yerinden sağ kurtulan kimsenin olmadığı, fakat patlamanın yakın çevredeki bazı sivillerin de yaralanmasına neden oldu.

Patlamada QSD kontrol noktasında görev yapan 2 QSD savaşçısı da şehit oldu.

Ayrıca sivillere dönük gerçekleştirilen patlama ardından 1 bombalı aracında QSD noktalarına yöneldiği ve QSD savaşçıları tarafından imha edildiği bilgisine ulaştık.

Patlamanın şu ana kadar netleştirilebilen bilançosu buyken halen QSD ve Dêra Zor asayiş güçlerinin olayın sonuçlarına ilişkin araştırmaları devam ediyor.