PYD: Ulusal Birlik Ortadoğu’da güvenliğin teminatıdır

Suriyeli ve Kürdistani çevrelere Ulusal Birlik inşası çağrı yapan PYD, Ulusal Birliğin Ortadoğu’da güvenliğin teminatı olduğunu belirtti.

PYD Parti Meclisi, işgalci Türk ordusunun Efrin’e yönelik saldırıları, ENKS’nin tutumu ve Ulusal Birlik çağrısına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Ortadoğu’da farklı adlar altında krizler yaşanmaktadır. Cebhet El-Nusra, Fetih El-Şam ve onlara bağlı terör gruplarının içinde yer aldığı terör örgütleri Kürtlerin varlığını tehdit etmektedir. 2013 yılının temmuz ayında Til Eran ve Til Hasil’da; 2014 yılının ağustos ayında Şengal’deki Êzidî katliamı ve son olarak 2014 yılının eylül ayında Kobanê’de gerçekleşen katliamlar bunun göstergesidir.

Rojava ve Kuzey Suriye’de edinilen kazanımlar, güvenli yaşam ve halklar arası ortak yaşam binlerce şehidin fedakarlığıyla kazanılmıştır. İçinde bulunduğumuz süreçte Suriye alanında ve bölgesel-uluslararası alanda demokratik Kürt güçleri önemli bir rol oynamakta, YPG-YPJ savaşçıları uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle ‘hilafet devletine’ ağır darbeler indirmektedir. Bu ilerleme milliyetçi ve dinci sistemlerin planları ve ajandaları üzerinde etki oluşturmaktadır.

Öte yandan ENKS, Türkiye istihbaratının yürüttüğü özel savaşa ve DAIŞ ile El-Nusra’nın varlığına destek vermeketedir.

KNK Ulusal Birlik için çalışmalar yürütmekte, Kürt halkının dostlarıyla Ulusal Birliğin inşasına önem veriyor. Ancak ENKS yöneticileri düşmana destek vermekte, onların ajandalarını yerine getirmekte ve bütün çabasıyla Suriye krizinin çözüme kavuşma ve Demokratik Federasyon sisteminin başarısızlığa uğraması için çalışmaktadır. Ayrıca Kürt halkının ve Suriye halklarının ortak payda da buluşmasını engellemek istemektedir.

Bunlarla birlikte Türk işgalciliği ve çetelerinin Efrin kantonu ve Şehba’ya yönelik saldırılarını kınıyoruz. Bu saldırıları Kürt halkına ve bütün Suriye halklarına karşı yapılmış olarak nitelendiriyoruz. Bütün gücümüz ve çabamızla işgalci Türk devletinin yenilgisi ve Suriye topraklarından çıkışı için çalışacağız.

Bütün Kürdistani ve Suriyeli demokratik güçlere, çevrelere ve partilere; ENKS içinde yer alan onurlu insanlara, halkımıza karşı yapılan bu saldırılara destek verenlerin önüne geçilmesi çağrısı yapıyoruz.