Reqa’da son durum

Reqa operasyonu sona doğru yaklaşılırken, kent merkezinde 46 sivil daha kurtarıldı. Çetelere ait bir bombalı araç imha edildi.

Reqa’nın merkez mahallelerinde çatışmalar sürüyor. Nehda, Berid, Hurriye ve Kurdan mahalleleriyle Weteni hastanesinin çevresinde QSD savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. Mahallelerde ilerleyen savaşçılar çetelere ağır darbe vuruyor.

Söz konusu mahallelerde sıkışan çeteler, kuşatmayı kırmak için saldırı girişimlerinde bulunuyor ancak, saldırı girişimleri savaşçılar tarafından boşa çıkarılıyor. Nehda mahallesinde çeteler bombalı araçla savaşçılara saldırı girişiminde bulundu, araç hedefine ulaşamadan savaşçılar tarafından imha edildi.

Diğer taraftan QSD savaşçıları, DAIŞ çetelerinin kentte kalkan olarak kullanmak için tuttuğu sivilleri kurtarmaya devam ediyor. QSD’nin sivilleri kurtarmak için oluşturduğu özel ekiplerin düzenlediği operasyonla bugün Nehda mahallesinde 46 sivil kurtarıldı.

Son iki gün içerisinde 176 sivil kurtarılarak güvenli bölgelere ulaştırıldı.

Söz konusu alanlarda yaşanan çatışmalarda 2 QSD savaşçısı şehadete ulaştı.

Dün Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cihan Şex Ehmed, önümüzdeki günlerde Suriye halkına Reqa’nın özgürleştirildiği müjdesini vereceklerini söylemişti.