Reqa hamlesinde şehit düşen 4 savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 4 Minbic Asker Meclisi savaşçısı, Minbic Kent Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce kişi Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Hesen Ebû El Xêra (İbrahîm Sincar), Mehmûd El Hezwerî (Ebû Ebdo), Izedîn Eswed (Ebû Mihemed) ve Îsa El Îsa’nın cenazelerini Fırat Hastanesi’nde alarak bir konvoyla şehitliğe doğru yola çıktı.

Minbic Yasama Meclisi Eş Başkanları Farûq Maşî ve Nezîfe Xilo, Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Mihemed Ebû Adil ve sivil toplum kuruluşlarının da aralarında olduğu yüzlerce kişinin katıldığı törende, Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı İbrahim El Xelîf, halkların özgür ve onurlu bir şekilde yaşaması için şehitlerin canını feda ettiğini vurguladı.

Şems El Şemal Taburları Genel Komutanı İbrahim Hemdan ise, “Şehitler komutanlarımızdır ve halkların onurunu koruma uğruna şehit düştüler. Kuzey Suriye’nin tüm topraklarını terörden temizlemek için bir kez daha mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Farûq Maşî ise yaptığı konuşmada, Minbic kahramanlarının halkların özgürlüğünü sağlamak ve onurunu korumak için terörü yenilgiye uğratan güçlerin saflarında yer aldığını tüm dünyanın bilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmalardan sonra Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatma Diba, şehitlerin şehadet belgelerini okudu ve ailelerine teslim etti.

Tören sonunda, 4 şehidin cenazesi şehitlere bağlılık sloganlarıyla defnedildi.