Reqa şehidi 7 YPG savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 7 YPG savaşçısı, Hesekê’de düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları, İbrahim Mehmûd (Dijwar), Fayiz Mihemed (Mêrxas), Fas Bitêran (Şervan Til Temir), Mihemed Kînko (Xebat Hesekê), Emar Wehbê (Cûdî), Wacid Meyûf (Birûsk Hesekê) ve Salih Derwîş’in cenazelerini Hesekê Şehit Aileleri Kurumu önünden alarak Dawidiyê Köyü’nde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte yapılan askeri tören ardından konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Nesrin Fehid, şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileyerek Kuzey Suriye’de elde edilen tüm kazanımların ve başarıların şehitlerin fedakarlıkları ve emekleri sayesinde elde edildiğini vurguladı.

YPG Komutanlarından Zeki Kobanê ise, halkın evlatlarının ülke ve halk savunmasında ağır bedeller ödediğini söyleyerek şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi ve şehitlerin izinden gitme sözünü yineledi.

Tören sonunda şehitlerin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi. Ardından şehitler son yolculuğuna uğurlandı.