Reqqa’nın stratejik yolu kontrol altına alındı

QSD savaşçıları dün gece kentin birçok yerinde DAIŞ çetelerine ağır darbe vurdu ve kent merkezinde bilinen stratejik yolu kontrol altına aldı. Dün gece yaşanan çatışmalarda 72 çete öldürüldü.

Dün akşam Hişam Ebdilmelek mahallesine saldıran çetelerle Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları arasında çıkan ve sabaha kadar süren çatışmaların ardından saldırılar püskürtüldü.

Çatışmalarda 12 çete öldürüldü, mayınlı bir araç da imha edildi. 4 savaşçı şehit düştü ve 3 savaşçı da yaralandı.

Eski Reqqa’da da dün akşamdan beri savaşçılar ve çeteler arasında yaşanan çatışmalar hala devam ediyor. Yaşanan çatışmalarda 9 çete öldürüldü.

Reqqa’nın batısında ise El-Dariya mahallesinde sabaha doğru çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada 11 çete öldürüldü. Savaşçılar çetelere ait 3 keşif uçağını düşürdü, bir keşif uçağını ise ele geçirdi. Alanda yaşanan çatışmada bir savaşçı şehit düştü, 3 savaşçı da yaralandı.

Retla Kasabası kuzeyinde de sabah erken saatlerde çatışma çıktı. Çatışmalarda 3 çete öldürüldü, 1 çete cesedi ile 2 kalaşnikof ve bir BKC savaşçıların eline geçti.

Kent merkezinde dün akşamdan bu sabaha dek süren şiddetli çatışmaların ardından ilerleyen savaşçılar birçok önemli ve stratejik yeri kontrol altına aldı. Savaşçılar tarihi camiye giden ve kentin ortasında yer alan Seyf Eldewle Yolu’nda denetimi sağladı.

Ayrıca bu alanda dün akşamdan itibaren yaşanan çatışmalarda 27 çete öldürüldü.

Reqa’nın güney doğusunda da bu sabah saldırı girişiminde bulunan çetelere ait içinde 10 çetenin bulunduğu bir askeri araç ile doçka yüklü bir araç imha edilerek, saldırılar püskürtüldü.